חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

אופיר הלך אחרי האהבה – ועשה מהפך טעים בחייו

אופיר רוזנצוויג מחיפה ניהל 25 שנה חנות לכלי בית, עד שהליט לעשות צעד בשביל הנשמה: הוא למד טבחות במכללת השף. "הבנתי שזה מה אני אוהב באמת, זו הנשמה וזו ההגשמה שלי". שיחה במטבח עם אוהב בישול אמיתי, בין מנה אחת לשנייה ולקוחות שדופקים בדלת המטבח להגיד כמה הם נהנו.

אופיר רוזנצוויג
אופיר רוזנצוויג בעבודה. אוהב לבשל מכל הלב

"תמיד אהבתי לבשל, זה בנשמה שלי", מספר לנו אופיר רוזנצוויג, בן 44, שלא היסס לעבור מהשקט היחסי של ניהול חנות כלי בית, להמולת המטבח של "לחם ארז". "משך 25 שנה ניהלתי חנות בשכונת הדר בחיפה, כשבסופי שבוע הייתי מקדיש את עצמי לאהבה הגדולה שלי, בישול. בשישי באים אליי לארוחה, בדרך קבע, 30 איש. משפחה שלי, של זוגתי וחברים טובים. אני בא מהבישול הרומני, אבל זוגתי מיוצאי כורדיסתאן, יש גיס עיראקי וקרובים מרוקאים – כך שבארוחות שישי זו ממש חגיגה של טעמים, של צבעים, אין לי סיפוק גדול יותר מאשר לראות את כולם נהנים מהאוכל".

 

ללימודים ב"מכללת השף", בסניף חיפה, הוא הגיע בהמלצת חברים. "למדתי בקורס טבחות מקצועי, שהיה מהנה ותרם לי המון. אתה מגיע עם ניסיון ולומד מהיסוד טכניקות חדשות וגם מעשיר את הידע שלך בתחומים רבים, הנלווים למקצוע, כמו למשל תמחור מנה, ניהול מטבח, בטיחות, תברואה. אתה זוכה בידע מקצועי משובח".

 

אופיר מספר, שחוויית הלימודים הייתה מאוד מרגשת: "תציין שלמדתי אצל שף יעקב כץ, יש לי אליו רק מילים טובות להגיד. אפשר לדבר חופשי? אז בעיניי הוא 'תותח', מספר אחד. מאוד נהניתי ללמוד אצלו, השיעורים היו תענוג אחד גדול".

 

index.jpgמרק נזיד שועית

מנה חורפית של אופיר: מרק שעועית בליווי לחם בית

אופיר עבד, אחרי הלימודים במכללת השף, בבתי מלון בתל אביב ובימים אלה הוא מסיים לעבוד בלחם ארז בחיפה ופותח בדרך חדשה בחומוס אליהו, בחוצות המפרץ. "יש משהו שאני לקחתי איתי מהלימודים – והוא משמעת וסדר. בכל עבודה שעבדתי בתחום האוכל, למדתי שסדר, הקפדה, מקצועיות – ערכים שהנחילו לנו במכללה ואהבה, שאני הבאתי איתי וגם ספגתי מהמרצה, חיוניים להצלחה. ב"לחם ארז", למשל, אני מתפעל את המטבח לבדי, מוציא מנות במהירות ובדיוק של הכנה, טעמים והגשה. כשיש לחץ, בימי שישי למשל, אז המנהל מסייע לי קצת. אני כל כך אוהב את העבודה, שאני עושה את הדברים לא רק ביעילות אל גם בהשקעה, מתוך האהבה הרבה לסועדים שבאים. בשבילי הסיפוק הכי גדול זה סועד שאומר לי שנהנה מהאוכל, שחוזר אליי פעם אחר פעם. עכשיו אני יוצא לדרך חדשה, מתוך רצון להמשיך להתפתח. אני עושה למען הפרנסה שלי, אבל גם עושה המון לנשמה שלי".

 

אופיר אוהב לבשל הכול: אוכל אסיאתי, מרוקאי, בישול צרפתי, אוכל איטלקי וגם ריבות ומאפים. "נהניתי ללמוד טכניקות חדשות במכללת השף ולהוסיף ידע רב בתחומי הבישול האלה".

 

סנדוויצים לאירועים ולמכירה בחנות

כריכים לאירוח. "בשישי באים אליי 30 איש לארוחה משפחתית, מכל העדות"

לסיום, אופיר חולק איתנו מתכון "להיט" שבישל גם ב"לחם ארז" ובבית לאורחים וייקח איתו לכל מקום: שקשוקה תרד בתוספת סלט ירקות וגבינת שמנת. "אנשים התאהבו במתכון, שהוא טעים, מזין ובריא וגם – קל להכנה.

שקשוקה תרד

שקשוקה תרד של אופיר. מנה להיט!

אופן ההכנה:

 

מחממים מחבת קטנה על אש קטנה. שמים בה חתיכת חמאה ובצל קצוץ ומוסיפים כמות נכבדת של עלי תרד. מחכים שהתרד יתרכך קצת ואז מוסיפים כוס חלב ומגרדים בפנים גבינת עזים, בשביל הטעם, מוסיפים שתי ביצים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, מכסים קצת את המחבת ומוצאים את המנה עם לחם חם וסלט ירקות טריים מתובל בשמן זית משובח.

בתיאבון!

מרק ירקות
מרק ירקות של אופיר. מוקדם בבוקר הסירים כבר מתחילים לבעבע

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים