חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

"אפייה זה מדע מדוייק"

 

השפית קונדיטורית מרים הרשקו מלמדת את תלמידי קורס הקונדיטוריה בסניף חיפה של מכללת השף את תורת האפייה מהיסוד ממש וחולקת איתם את ניסיונה העשיר. כל שיעור שלה הוא חוויה מתוקה
בשיעורים של השפית קונדיטורית מרים הרשקו בסניף חיפה של מכללת השף אופים אמנות מתוקה (וגם לחמים ומאפים כמובן). היא מלמדת את תלמידיה את התורה מן היסוד ומתרגשת מאוד, כאשר היא פוגשת אותם עובדים בקונדיטורים. "קונדיטוריה היא מדע מדויק. אבל כיום יש חידושים, טכניקות מתקדמות וחומרים חדישים, שמסייעים לקונדיטור בעבודתו", מספרת מרים.

מרים הרשקו חיברה בעבודתה את כישוריה ואהבתה: היא בעלת תעודת הוראה ותעודת קונדיטורית וגם בוחנת מטעם משרד תמ"ת. יש לה ניסיון רב והיא מלדמת מזה שנתיים במכללת השף, בקורסים לקונדיטורים. סבאה, שעלה ממרוקו, היה קונדיטור והוא שנטע בה את האהבה לתחום האפייה. "גדלתי בבית בו היו כמובן המתוקים המרוקאיים, הצבעוניים והטעימים, אבל אני נהנית מכל תחום האפייה, כל סוגי המאפים, מתוקים כמלוחים וכן אפיית עוגות ולחמים".

התלמידים של מרים זוכים ללמוד את תחום האפייה לא רק ממרצה מנוסה ובעלת כישורים: היא חולקת איתם את כל הסודות, מלמדת אותם מההתחלה ממש. "חשוב לי ללמד את היסודות הנכונים. יש תלמידים שבאים עם מעט ידע או ניסיון, אבל לפעמים הוא לא נכון. יש טכניקות נכונות ויש ללמוד להקפיד על כמויות נכונות".
"גם אופן ההכנה הוא מסורתי. מה שבא לעזור לנו, הקונדיטורים, הם כלים חדשים וחומרי גלם משובחים. יש אופנות בתחום האפייה ולפעמים חוזרים לנוסטלגיה: עוגת הסברינה המיתולוגית חזרה לאופנה, למשל. לפעמים גם מנסים להכניס גימיקים ואלה מצליחים, כמו הקיורטוש".
מרים מנחילה בתלמידיה לא רק שיטות עבודה נכונות, אלא גם אהבה גדולה למקצוע הטעים: "באים אליי תלמידים צעירים ובוגרים. חלק מתוך כוונה לעבוד בתחום ואחרים, במטרה לפתוח עסק ביתי. יש לי סיפוק גדול לראות אותם מצליחים. לפעמים אני פוגשת אותם במקרה במקום עבודתם ואחרות, כי שומרים על קשר".
"אישית, אני מאוד אוהבת לגוון באפייה, נהנית להתנסות ולהכין הכול, מעוגות ועד לחמים. גם התלמידים שלי לומדים להכין הכול במהלך השיעורים, מתנסים בתוכנית מאוד עשירה וחווים עבודה", מסכמת מרים.

 מתוך שיעור של מרים הרשקו

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים