חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

השף רוני שמיר מגלה לתלמידיו עולמות חדשים

השף רוני שמיר מלמד טבחות וקונדיטוריה בסניפי מכללת השף. הוא מספר על תחילת דרכו (קייטרינג שפתח בגיל 15), על ההצלחה הראשונה (שניצל ממולא בשר וירקות שפך ללהיט) ועל התלמידים במכלת השף (באים ללמוד בעקבות תוכניות הבישול ומגלים במכללה עולם שלם ומלהיב). "כל מחזור אני מופתע מתלמידיי והכישורים שהם מגלים"

השף רוני שמיר, שמלמד טבחות וקונדיטוריה בסניפי מכללת השף, זוכר היטב את העבודה הראשונה שלו ואת הספציאליטה הראשונה שגרמה לקריאות התפעלות מהסועדים: "בגיל 15 פתחתי קייטרינג משלי, בתל אביב. בישלתי לאנשים באירועים קטנים. המנה שהכי אהבו אז הייתה שניצל ממולא בבשר וירקות. אנשים התלהבו מאוד מזה והיו מבקשים ממני להכין להם. אני בא מאהבה לאוכל ואת האהבה הזו אני מנחיל בתלמידים שלי".

שמיר (55) מלמד מזה שלוש שנים במכללת השף. הוא עוסק בהוראה 12 שנה ובקולינריה, משנת 1975. בימים אלה הוא מלמד טבחות 62 ו-64 בסניף חיפה של מכללת השף: "אין ספק, שתוכניות הבישול בטלוויזיה הגבירו את העניין בלימודי הבישול ובתחום הקולינריה. בטלוויזיה רואים רק את ה"פאן", את הזוהר. ב"מכללת השף" באים ללמוד לעומק, מגלים עולם ומלואו. התלמידים זוכים בחוויה: נחשפים לתחום הקונדיטוריה והבישול מן היסוד ממש. אנשים נוטים לחשוב שרק הקונדיטוריה היא בבחינת 'מדע מדויק', בו יש להקפיד מאוד על כמויות חומרים ואופני הכנה. אבל גם הבישול לא פחות מדויק. ראה לדוגמא את הבישול הצרפתי, שהוא קלאסי מאוד".

השף רוני שמיר הוא בעל תעודות הסמכה מטעם משרדי העבודה והתמ"ת ובין היתר, מלמד גם במסגרות של שירות בתי הסוהר. "אני משקיע בבן האדם וכל פעם מופתע מחדש מהבוגרים של מכללת השף. יש תלמידים שבאים לכאן בעקרבות הזוהר והפרסום שרואים בטלוויזיה. בשיעורים במכללת השף הם לומדים לעבוד, רוכשים מקצוע, זוכים בידע ובניסיון. אנשים בכל הגילאים, שמה מה שמאחד אותם זו האהבה וההתלהבות ורצון גדול ללמוד. אני מתרגש לראות אותם משתלבים בעבודות".

רוני שמיר מספר כי על אף העובדה שתורת הבישול שומרת על המתכונים הקלאסיים, על הטעמים ועל איכות החומרים, מה שמשתנה הוא טעם הקהל: "מכל המטבחים בעולם, דווקא המטבח האסיאתי הוא זה הכובש את ישראל, לדעתי בגלל הטעמים, התבלינים, צורת הבישול. זהו מטבח צבעוני, שמח, שאהוב מאוד בישראל".

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים