חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

חדשות אוכל מרחבי העולם

חשש: עליה חדה במחירי שמן הזית

הבצורת בדרום יבשת אירופה – בספרד ובאיטליה, שתי היצרניות הגדולות של שמן זית, הובילה למה שגורמים בתעשיית המזון מכנים "שנת האסון של שמן הזית". בספרד לבדה גדלים כ-300 מיליון עצי זית, פי שתיים מאשר באיטליה. מזג האוויר המתון בסתיו אמנם היטיב עם התיירים, שפקדו בהמוניהם את שני הארצות, אבל עבור החקלאים זה היה סיפור אחר לגמרי.

עצי הזית נוטים לתת יבולים במחזוריות: שנה טובה פירושה שהשנה שאחריה תהיה מעט פחות טובה. כשיש בצורת בתקופה הקריטית, היבול עלול להיות דל מאוד. החשש הוא, כי כבר בחודשים הקרובים יעלה מחיר שמן הזית ב-20 אחוזים. לצרות האלה יש להוסיף חיידק שתקף לא פחות ממיליון עצים באיטליה.

ומה באשר לישראל? בישראל שמן זית מייצור עצמי, בבתי בד משובחים. שמן הזית המקומי נחשב לטוב מאוד וזכה בלא מעט פרסי הוקרה בעולם.

שמן זית

שמן זית. שנה נוראית ליצרנים באירופה

צילום: CONDESIGN / PIXABAY

 

בשורה טובה: מחיר הטחינה ירד

שינויים בהרגלי הצריכה של השומשום בסין, יצרנית גדולה, הובילו ליצירת עודפים. יצרני הטחינה בישראל לא היו זרים למגמה ורכשו כמויות גדולות של שומשום. מחירי הטחינה בישראל עשויים לרדת בקרוב.

שומשום

שומשום. ירידת מחירים
צילום: NGI / PIXABAY

 

פו-קיי כבר אכלתם?

אומרים שהפו-קיי עומד להזיז את הסושי הצידה. אם אתם מכירים דג כבוש וסביצ'ה, אז הפו-קיי הוא הגרסא של הוואי: דג נא טרי טרי, לרוב טונה, המוגש ברוטב סויה ואורז, בליווי ירקות. המנה עושה שימוש באורז שחור ובדג שהושרה במרינדה. הוא מוגש עם חמוצים וניתן להכין את הדג בקלות.

בלונדון כבר נפתחו שלשה דגיות כאלה, שהפכו ללהיט בין יום. ההכנה לא מסובכת ודורשת פחות מיומנות מאשר סושי. בקרוב בישראל?

Ahi_poke_(poh-kay)

פו-קיי מהוואי. השיגעון הקולינרי הבא?

צילום: Janine / CC-BY-2.0

 

ופנקייק עוף לארוחת בוקר, כבר טעמתם?

שני פנקייקס וביניהם שניצל עוף – גם זו ארוחת בוקר. באויהו, ארצות הברית, כך מדווחים בעיתונות האוכל, החלה רשת מקדולנדס לנסות את המנה הזו בסניפים שלה.

ברשת מכחישים. גולשים זריזים העלו תמונות של המנה לרשתות החברתיות, שביננו, נראית די כבדה על הבוקר. הישראלים אוהבים סלט, חביתה, אבוקדו ולכל היותר – טוסט. את השניצל אנחנו שומרים לצהריים, אבל בפיתה, עם סלט גדול, חריף ואיך לא: צ'יפס.

mcdonalds-breakfast

(צילום מסך )

 

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים