חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

חדשות קולינריה מרחבי העולם

 הולנד: הגבלות על השחיטה הכשרה. ייאסר הייצוא

 

הולנד הודיע כי תאסור ייצוא של בשר כשר ובשר חלאל (הכשרות של הדת המוסלמית), על מנת "להפחית את סבלם של בעלי החיים", לדברי בכיר במשרד הכלכלה ההולנדי. לטענתו, התקנות החדשות ייכנסו לתוקפן בינואר 2017 ויגבילו את השחיטה הכשרה ל"קהילות" בלבד ויאסור על ייצוא הבשר למדינות אחרות.
ההחלטה, אומרים בממשלת הולנד, נעשתה בשיתוף עם הקהילות עצמן וניתנה להם אורכה על מנת ליישם את ההחלטות החדשות. משחטות כשרות שיירצו להמשיך בפעילותן, יצטרכו להסדיר את ענייניהן מול הרשויות.

נושא השחיטה הכשרה באירופה עלה לכותרות לפני כשנתיים, כאשר ויכוח דומה התגלע בפולין, בין הקהילה היהודית, לשלטונות ובסופו של דבר, הגיע לכדי הסדרה.

בשר כשר

בשר כשר. הגבלות בהולנד

צילום: ITALO_NOB / PIXABAY

 

 

אבוי למסורת: הבריטים שינו את הרגלי האכילה שלהם

 

סוף לתה המנחה, הסקונס, הטוסט עם שעועית, כריכוני המלפפונים ושאר מטעמי המטבח הבריטי המסורתי? על פי סקר המזון הלאומי, שערך המשרד לענייני סביבה, סקר הנערך מדי שנה מאז מלחמת העולם השנייה, הבריטים משנים את הרגלי האכילה שלהם.

הסקר המקיף כלל 150.000 בתי אב ועקב אחרי הרגלי האכילה ב-40 השנים האחרונות. הממצאים מפתיעים: הבריטים שותים פחות תה (שמונה כוסות מדי שבוע לעומת 24 בשנת 1974), אוכלים יותר צ'יפס ושינו באופן ניכר את הרגלי אכילת הירקות שלהם לטובת ירקות קפואים וירקות מוקפצים לחימום במיקרוגל. כמו כן, חלה עליה חדה בצריכת ארוחות מוכנות וארוחות לחימום במיקרוגל.

ועוד משהו מצער, סימן להרגלים המשתנים: הבריטים צורכים פחות פיש אנד צ'יפס.

תה בריטי

תה מנחה בריטי מסורתי.

צילום: SARAHTEVENDALE / PIXABAY

 

 

הזהב השחור: האם פוצח סוד גידול הכמהין?

 

מדען בריטי עובד יחד עם שפים בעמק נאפה, בצפון קליפורניה, בניסיון לגדל שם פטריות כמהין, הנחשבות למעדן יקר ערך, שמחירו נמדד בזהב (ולעיתים בפלטינה). לעת עתה, ההצלחה לגדל כמהין אמיתיות במקום נחל הצלחה חלקית.

פטריות הכמהין הינן בעלות טעם וניחוח ייחודיים. מחיר קילוגרם פטריות יכול להגיע לעיתים לאלפי דולרים ועל כן, משתמשים בה במשורה, כתבלין. הזן המבוקש ביותר הוא זה הגדל באיטליה. אין משתווה לו בטעם ובניחוח, המעשיר מנות פסטה, למשל. על מנת למצוא את הפטרייה, נעזרים בחוש הריח המפותח של כלבים וחזירים. ציידי הכמהין שומרים בסוד כמוס את מקום הימצאן של הפטריות. אלה גדלות ביערות, מתחת לקרקע, בתנאי גידול ייחודיים לאזורים מסוימים באיטליה. הנבגים יכולים להתפתח רק על קרקע מסוימת ובסמוך לעצי יער.

בשל מחירה הגבוה, יש המחליפים את הפטרייה בשמן כמהין, שהינו שמן אשר הושרו בו פטריות יקרות ערך. לעיתים, ניתן למצוא שמן כמהין במחיר זול באופן מחשיד. לפני כמה שנים, התפתח ויכוח נוקב בין מספר שפים מפורסמים, אודות שמן הכמהין הזול. בדיקות מעבדה גילו כי היה מדובר בזיוף. שמן כמהין אמיתי נמכר עם אישורים ותעודות.

אגב, בישראל גדלות פטריות כמהין: בארץ ישראל פטרייה ממין כמהת-השמשון (Terfezia leonis) גדלה בנגב המערבי, בדרך כלל בצמוד לשיח שמשון יושב ומציאת הפטרייה נעשית על ידי גששים בדואים ותושבי האזור, המכירים את השטח ואת הצורה שיוצרת הפטרייה על פני האדמה. בעונה ניתן למצוא אותה בשוקי באר-שבע וירושלים. על שמה קרוי מושב כמהין בנגב. בשווקים בבאר שבע ניתן למצוא לפעמים שימורי כמהין מרוקאיות, "טרפאש", הנחשבות מעדן בבישול הצפון אפריקאי.

truffle-203031_640

כמהין שחור אמיתי. האם הסוד פוצח

צילום: WIKILMAGES / PIXABAY

 

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים