חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
 

באדיבות ארגון לקט ישראל


באדיבות מזון+

 

בגיל המבוגר חשוב לאכול נכון בכל ימות השנה, בחורף הדבר נכון שבעתיים. כיצד יכול מרק חורפי וחם לסייע באספקת מינרלים וויטמינים לגופנו? כיצד הנכדים יכולים לעודד אכילה נכונה ? ומדוע מומלץ לאכול לאורך היום מנות קטנות ? סיגל פארן, מנהלת מערך התזונה ובטיחות המזון בארגון לקט ישראל, ממליצה על 10 טיפים לחורף מצוין.
1. גוון את מזונותיך: לאכול מהכול לא את הכול זה הכול . לגוון בן קבוצות המזון השונות מגביר גם את התיאבון.
2. ארוחות מסודרות: מומלץ לאכול ארוחת בוקר, צהריים וערב, וביניהן ארוחות ביניים קלות רצוי להמעיט בצריכת ממתקים ולצמצם במזונות עתירי שומן ( כמו חטיפים וממתקים)
3. שמירה על משקל גוף תקין:חשוב להקפיד להישקל פעם-פעמיים בחודש באותם מאזניים. אם חלים שינויים משמעותיים במשקל הגוף, ובפרט ירידה של יותר מ-2 ק"ג בחודש, כדאי לדווח על כך לרופא המשפחה.
4. פעילות גופנית חשובה לא פחות חשוב לשלב פעילות גופנית קלה ( כמו הליכה, שחיה) בערך כ150 דקות בשבוע . ומה עושים כשיורד גשם? יוצאים להליכה ממריצה בקניון הסמוך.
5. שתה מים בלי לחשוב פעמיים יש לשתות כוס מים בכל ארוחה, ובן הארוחות. לשיפור הטעם אפשר להוסיף למים לימון ונענע. מחסור במים עלול לגרום לעצירות, כאבי ראש וסחרחורות
6. לאכול מלא. כדאי להעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים. יש להעדיף לחם אחיד על לחם לבן. מומלץ לאכול סלט טרי מדי יום, ירקות ופירות בקליפתם, דגני בוקר מועשרים בסיבים. צריכה מספקת של סיבים חשובה לפעילות מעיים תקינה ולמניעת עצירות.
7. צריכת ויטמינים ומינרלים. דרך טובה לספק אותם לגוף היא על ידי אכילת מרק ירקות בחורף. מי הבישול מכילים ויטמינים ומינרלים, ולכן מומלץ לשתות אותם ולא לשפוך. ירקות ופירות גם שהם מגוררים במגררת יעשירו את התפריט בסיבים תזונתיים בויטמינים ומינראלים חיוניים. בחורף להעדיף פירות עונתיים בלבד הזולים יותר בעונתם ועשירים בוויטמין C החשובים לנו בעיקר בחורף.במידת הצורך (במקרה של עדות לכך בבדיקות) מומלץ ליטול תוספת ויטמינים ומינראלים המתאימים לגיל השלישי.
8. עריכת קניות נבונה. מומלץ לקנות כמויות קטנות יותר של מזון ולא להחזיק כמות מיותרת במקרר/ במזווה. יש להקפיד לקרוא את התאריך המצוין על גבי האריזה ולא להשתמש במזון שפג תוקפו. מומלץ שנחזיק בתיק/ ארנק זכוכית מגדלת קטנה שתסייע לנו בקריאת הפרטים החשובים על אריזת המזון.
9. אכילת מזון טרי. חשוב לבשל כמויות קטנות של מזון, שמספיקות ליום-יומיים. חידוש המזון וגיוונו מגביר את התיאבון ומבטיח אכילת מזון טרי.
10. אכילה בחברה. אכילה ביחד משפרת את התיאבון. הזמינו אליכם את הנכדים, החברים או השכנים לארוחה משותפת..
 

 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים