חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

לקט חדשות קולינריה

לקט חדשות מזון מרחבי העולם

 

 

צרפת: חוק חדש אוסר על סופרמרקטים לזרוק אוכל

 

סוף לבזבוז הנוראי: חוק חדש שעבר בפרלמנט הצרפתי, מטיל קנסות כבדים על סופרמרקטים שישליכו אוכל או יקלקלו אותו בכוונה. על פי החוק החדש, כל חנות מזן ששטחה יותר מ-400 מ"ר תהיה מחויבת להעביר למטרות צדקה עודפי מזון שלא נמכרו. מטרת החוק, היא בראש ובראשונה למנוע את בזבוז המזון, אשר לא אחת מגיע לכדי 50 אחוזים מהתצרוכת הביתית והמוסדית.
בזבוז מזון הינו בבחינת מכה בעולם המערבי: תוצרת רבה מושלכת ללא סיבה, גם אם אינה פגת תוקף. לעיתים, פגם אסתטי בפרי, ירק או באריזת מוצר, גורמים להשלכתו לפח. קשה להאמין שמלפפון עקום, עגבנייה גדולה מדי, גזר מפותל או סתם מעדן שוקולד שאריזתו נפגמה, מושלכים לפח.

בישראל המצב קצת שונה ומעודד: ארגונים דוגמת "לקט ישראל", "לתת" ועמותות רבות, מקלטות עודפי מזון מאולמות, מיצרנים, מחקלאים ומעבירים אותם למשפחות נזקקות. מדובר בתוצרת מעולה, מזינה ובריאה, שמשמחת שולחן לא רק בחגים, אלא גם בימים רגילים.

בצרפת מבקשים לפעול על פי הדוגמא הישראלית ולהרחיב את התקנה לכל תחומי ייצור המזון והמסעדנות, בכוונה ששאר מדינות האיחוד האירופאי ילכו בעקבותיה.

Cora_store_at_Avenue_de_l'Europe_91885_Massy

סופרמרקט בצרפת. חוקים חדשים

צילום:   Johnragla / CC BY-SA 3.0

 

 

בריטניה: הוויסקי הטוב בעולם הוא… יפני

 

אבוי לגאווה הבריטית: וויסקי יפני, יאמזקי סינגל מאלט, של סאנטורי, הפך לווסקי המבוקש ביותר בבריטניה. 2000 בקבוקים יקרי ערך של מהדורת 2016 של הוויסקי היפני נמכרו לרשתות באירופה. 198 בלבד יימכרו בבריטניה, ללקוחות שנרשמו מראש.

כרגיל, בשל הביקוש הרב, המחיר בשמיים. חובבי הוויסקי המעולה הזה קובלים, שלאור הלקח שהופק מהמהדורה הקודמת, שזכתה להצלחה גדולה, ניתן היה לייצר כמויות גדולות יותר. דובר מטעם החברה אמר, כי נעשה כל מאמץ אפשרי לספק את הביקוש, תוך שמירה על האיכות הגבוהה של המוצר. "אוהבי הוויסקי שלא יוכלו להשיג בקבוק, יוכלו ליהנות ממנו בברים הטובים ביותר בלונדון", אמר הדובר.

חובב וויסקי ממנצ'סטר קבל: "במחיר של מנת וויסקי יאמקזי בבר, אני יכול לקנות את הוויסקי הבריטי הטוב ביותר".

מבקרי הוויסקי הבריטים, מצידם, אומרים שמהדורת 2016 היא לא פחות מ"עילאית". מהדורת 2013 נמכרת ב-3000 פאונד (כ-2000 שקלים) לבקבוק. מהדורת 2016 נמכרת כבר עתה ב-200 פאונד (כ-1200 שקלים). "תנ"ך הוויסקי" הבריטי העניק לו את הציון הגבוה ביותר, 97,2 מתוך 100.

וויסקי יאמזאקי

חביות במזקקת וויסקי יאמזאקי. משקה יקר ערך
צילום: Ethan Prater / CC BY-SA 2.0

 

 

גרמניה-איטליה: מלחמת מוצרלה

 

לא עושים דבר כזה: אם יש דבר שהאיטלקים גאים בו ברמה של גאווה לאומית, הוא גבינת המוצרלה. הגבינה הנימוחה, שהיא בסיס לפיצות, סלטים וכמובן, טובה ועימה בפני עצמה, מיוצרת מאות בשנים באיטליה, מחלב משובח, לרוב חלב בופאלה, הניזונה מעשבייה מובחרת.

אלא שצרכנים עירניים, ששמו לב שמשהו שונה במוצרלה שהוגשה להם, סללו את הדרך לחקירה משטרתית רחבת היקף. בתום חקירה מאומצת, אותרו 3500 קילוגרם גבן בחווה בעיר מורג'יה, באיזור פוגליה, אשר בברי. מתברר שהגבן, באיכות ירודה, הובא מגרמניה. האיטלקים מגנים בחירוף נפש על המאכלים שלהם ובמיוחד, על חומרי הגלם.
Mozzarella_cheese

מוצרלה אמיתית. היזהרו מחיקויים!

צילום: Jon Sullivan

 

 

חדשות טובות: ירידה במחיר הקפה

 

אחרי שהיה חשש, לפני כמה שנים, ממחסור בפולי קפה, השנה מחירי פולי הקפה בשווקים העולמיים רשמו יריד חדה, של 30 אחוזים, לעומת השנה שעברה. קילו פולי קפה נמכר לסיטונאים בבורסות בכ-10 שקלים. זהו מחיר שפל, שנגרם כתוצאה מיבולים מעולים אצל המגדלות המובילות – ברזיל, הונדורס ופוארטו ריקו, שנהנו ממזג אוויר נהדר.

המגדלים פחות מרוצים: פירוש הדבר הוא פחות כסף עבור יותר תוצרת. עם זאת, השמחה זמנית. מדענים צופים שהשינוי האקלימי בעולם, ייפגע קשות ביבולים ובשנת 2080 עלול להיגרם מחסור ניכר בפולים.

Coffee Beans

פולי קפה. שמחה מוקדמת?

צילום: Jeff Kubina / CC BY-SA 2.0

 

 

 

 

 

 

 

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים