חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

נפעמת מהשינויים, מאוהבת בכיתות של מכללת השף

ליון- תמר גבע, שף קונדיטורית ומרצה במכללת השף, מכניס אותנו למטבחה הפרטי ומספרת לנו על הקריירה שלה, על חוויית ההוראה ואיך נטשה את המקצוע הקודם שלה לטובה עולם הקולינריה. שמענו גם, מה כל כך מרגש אותה בכיתות שהיא מלמדת

ליון גבע
שף קונדיטורית ליון-תמר גבע, בזמן שיעור במכללת השף

ליון-תמר גבע, מתי ואיך התחלת את דרכך?

"את דרכי במקצוע התחלתי לגמרי במקרה לאחר שבמשך שנים עסקתי בתחום הרפואה האלטרנטיבית. האהבה למטבח הייתה בי מגיל צעיר וגם בשנים הסטודנטיאליות שלי תמיד הקפדתי ללמוד לבשל אוכל בייתי מהמשפחה, מחברים ומשכנות עתירות ניסיון. לקח לי כמה שנים עד שהעזתי להתחיל לאפות בהדרכתה הצמודה של סבתי ז"ל אבל משראיתי שהתוצרים נוחלים הצלחה נדבקתי בחיידק".

היכן למדת?

"בהמלצה של חברה פניתי למלון דן ת"א,שם נערכו בזמנו קורסים מקצועיים והתקבלתי לקורס קונדיטוריה תוך שאני בעיקר מפתיעה את עצמי. העולם החדש שנפתח מולי ריגש אותי בכל יום מחדש, הן מהפן הקולינארי והן מהפן של ההתרחשות האנושית שהיתה בעבורי לא פחות מסקרנת. כך סיימתי בהצלחה את הקורס שהיה מאוד אינטנסיבי ודרש ממני לעצור הרבה דברים קודמים בחיי….כולל בתקופה שירדתי לסטאז' בדן אילת. למדתי מצוות נפלא של שפים, שף מייסטר מיכה גינטר ושף רוני פרדי מרדכי ומשאר הצוותים שהיו במקום הנכון ובזמן הנכון.

ואז, בתום הלימודים, החלטת לעשות שינוי גדול בחיים…

"עם סיום הלימודים ידעתי שאני נוטשת את עיסוקיי הקודמים וצללתי לבריכה העמוקה בחיל ורעדה אך בהתרגשות גדולה. עבדתי במסעדות שף בתל אביב, בקונדיטוריות שונות בקייטרינג והתקדמתי תוך כדי עבודה קשה …מה שנקרא ללמוד דרך הרגליים והידיים.   כל תחנה הייתה שונה מקודמתה וכך יצא שדגמתי והתנסיתי בשיטות וגישות עבודה רבות ושונות. היום אני ממליצה לתלמידים שלי לא לקצר את הדרך וכן ללמוד מאחרים וכמה שיותר יותר טוב לפני שמחליטים לפתוח עסק עצמאי. כמובן שבמהלך השנים יצאתי להשתלמויות מקצועיות שמאוד העשירו אותי אך שוב, רק ללמוד מבלי להתנסות זה עקר בעייני".

מתי ואיך התחלת ללמד במכללת השף?

"לאחר למעלה מ-13 שנות עבודה בתחום, נוצרה הזדמנות ללמד בסדנאות. התחלתי בבית ספר קטן לסדנאות קולינאריות של חבר טוב וראיתי שאני מאוד אוהבת ללמד, למסור ידע ולבוא במגע ישיר עם הקהל. במכללת השף אני מלמדת בהנאה רבה כבר כ-7 שנים והייתי עדה לתנופת הפיתוח שלה".

איך זה ללמד במכללת השף?

"כל קורס הוא אתגר חדש עבורי וגם כאן אני ממשיכה ללמוד בעצמי תוך כדי הליכה בכל הקשור לאופן העברת הידע שלי, היום אני הרבה יותר משוחררת ויכולה לנוע על הציר הדק בין מקצועיות גרידא לבין קלילות וצחוק כשהם באים במינון הנכון ובזמן הנכון. אחרי הכול, מורה הינה דמות שיש לה משמעות רבה עבור התלמידים וכיום אני יותר פתוחה וקשובה משהייתי בתחילת דרכי ועל כך אני מודה לתלמידים ולצוות המכללה".

טארט פירות קיץ
טארט פירות קיץ יפהפה, יצירה של השף קונדיטורית ליון-תמר גבע

את יכולה לאפיין את התלמידים שלך?

 

"יפה לראות שאין קבוצה דומה לקודמתה, מצעירים אחרי צבא, אנשים באמצע החיים שמעוניינים לשנות כיוון או פשוט לפרגן לעצמם חוויה אחרת. בני כל הדתות והעדות…. אנשים בעלי רקעים ותרבויות שונות או בקיצור סלט מקומי ומורכב של אנשים שמוצאים את עצמם בכיתה אחת עם מכנה משותף שהוא האהבה לאפייה והרצון ללמוד ולהצליח. כשאני רואה את הקשרים הנעימים שנוצרים בין האנשים במיקרו קוסמוס של כיתת הקונדיטוריה, אני יכולה רק לקוות שכך יראו גם פני החברה בכלל ביום יום הקשה של המציאות שלנו בישראל".

מה מרגש אותך בתהליך ההוראה?

"כמובן שאין סיפוק גדול יותר מלראות תלמידים שהגיעו לקורס במכללה קארד-בלנש ומסיימים את תקופת ההכשרה כשהם מצוידים בידע שרכשו וביכולות ביצוע שאיתן הם יכולים להתחיל מסלול חדש בחייהם. ישנם תלמידים שגם שומרים על קשר וזה מחמם את הלב…בעבורי זה סימן שעשינו משהו נכון. בעזרת נפלאות הפייסבוק אני גם רואה מידי פעם את ההתקדמות בתחום של תלמידים מהעבר וגאה בהם מאוד, אני יודעת שהם עובדים קשה על מנת להגיע להישגים".

על מה חשוב לך לתת דגש בהוראה?

"אחד הדברים החשובים לי ביותר בהוראה זה שימת לב ללימוד יסודות יצוקים. תוכנית הלימודים של המכללה בנויה כך שהיא מקנה יסודות קלאסיים ואני מאמינה בהם מאוד הן בתחום שלנו ובכלל.  אין ספק שבעולם האינטרנטי אנשים נחשפים יותר מתמיד לשלל אינפורמציה מרהיבה ביותר אך חשוב להבין שמי שרוצה לעסוק בתחום באופן מקצועי חייב להתחיל מ א'-ב'. בסיס נכון ואולי אפילו סיזיפי משהו הינו מתכון נכון להצלחה בהמשך. אני למשל דורשת מהתלמידים כבר מהשלבים הראשונים ללמוד בעל פה מתכונים מסוימים וטכניקות הכנה. זה נראה קשה ומבלבל אבל זה משתלם ומאפשר תקשורת מקצועית יותר. להעביר תשוקה זה לא עניין פשוט אבל לא בלתי אפשרי וכמוני אני יודעת שגם חברי המרצים במכללה לא פוסחים על הפן הזה שכן ביצירה ללא אהבה ניתן בקלות ליפול למלכודת ולשיממון של עבודה טכנית בלבד. התחום הוא דינמי מאוד וכך יהיה תמיד וגם תוכנית הלימודים כבר עברה ועוד עוברת שינויים, אך הבסיס נשאר בעינו. מי שנחשף לתחום, נדלק ונשאר בו רואה את הדינמיקה הזאת. אנשים תמיד אוכלים, זה יסוד אנושי עתיק, אך מה שהשתנה זה המעבר מצורך הישרדותי לתרבות הנאה ואת זה לא רואים בהרבה תחומים .

דצמבר 2012 576
יצירה של השף קונדיטורית ליון-תמר גבע, מתוך שיעור במכללת השף

בתחום כל כך ותיק ומדויק כמו קונדיטוריה, יש בכלל מקום לחידושים?

"ישראל היא מדינה צעירה ויש כאן הרבה אנשים חדורי מוטיבציה גדולה להוכיח שמה שכבר הושג בעולם הגדול יכול לעבוד גם כאן ולא פחות טוב. בעשרים שנות עבודתי אני נפעמת מהשינויים שחלו כאן החל מרמת חומרי הגלם והציוד ועד רמת הביצוע…שום דבר לא טריוויאלי בעיניי".

כשאת לא מלמדת, מה את אוהבת לאפות ולאכול?

"כמו כל שף גם לי יש כמובן העדפות לנישות באפייה. למשל את הנישה של עוגות הסוכר אני משאירה לטובים ממני מאחר ואין לי משיכה אישית לנושא. לעומת זאת אני לעולם לא אסרב לעוגת פאי טובה של שילוב בין בצק פריך וקריספי לשלל מליות ומרקמים. לחמים ועוגות שמרים זו חולשה אמיתית אצלי. אני גם אוהבת להיות מופתעת מקינוחים מעניינים שמאתגרים את החיך והעין. מאחר והטבעונות היא טרנד שנכנס גם לביתי אני לומדת היום גם את האפשרויות שגלומות בו ומעניין לראות איך הוא יתפתח".

 

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים