חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

מתכון: סקונס ריוויון בנגיעות ארל גריי ורוזמרין של שף קונדיטורית ליון-תמר גבע

אני אוהבת את המתכון הזה משום שהוא אינו טומן בחובו טעמי לוואי של אבקות אפייה וסודה שלעיתים מאפיינים את הסקונס הבריטים , הבצק גמיש וידידותי וקל מאוד להכנה. הפעם בסיס המתכון משלב עליי תה ארל גריי (כהומאז' לכס המלכה הבריטית)  וניחוח רוזמרין ים תיכוני. כייף להתענג על הסקונס הללו בלווי גבינה טובה ובשילוב קונפיטורה משובחת.

 Lemon_Scones_(6849625315)

צילום: By Benson Kua from Toronto, Canada (Lemon Scones  Uploaded by tm)-CC BY-SA 2.0  via Wikimedia Commons

החומרים הדרושים

 

(18-22 יחידות)

3 כוסות קמח תופח

1.5 – 1 כפית מלח

כפית שטוחה סוכר דמררה או רגיל

85 גרם חמאה קרה קוביות קטנות

11/3 – 1 כוס ריוויון

ענף רוזמרין – לקצוץ דק את העלים

1-2 תיונים ארל גריי (לפתוח ולרוקן לקמח)

ביצה להברשה

 

 

מחממים תנור לחום גבוה 190-200 מעלות

בקערת מעבד מזון – לאחד קמח, מלח, רוזמרין קצוץ ועליי ארל גריי, להוסיף את קוביות החמאה.

לעבד בכל ביחד למצב פירורי עד שקוביות החמאה הופכות לפירורים דקים ועדינים.

לרוקן לקערת עבודה ולהוסיף את הריוויון, להתחיל ללוש עד שמתקבל בצק שמתנתק מדפנות הקערה.

במידה והבצק פירורי מידי מוסיפים בהדרגה עוד ריוויון עד שמתקבל בצק נעים לעבודה אך גם לא דביק מידי.

חשוב לא ללוש את הבצק יתר על המידה,לתת מנוחה 10 דקות.

לרדד על משטח מקומח מעט לעובי 2.5 ס"מ ,לקרוץ עיגולים או מרובעים בעזרת חותכן עוגיות ולהעביר לתבנית מרופדת בנייר אפייה. לאחד שאריות בצק ולחזור על הפעולה עד לסיום הבצק.

להבריש בביצה ולאפות במרכז התנור עד להזהבת המאפים ועוד קצת..

במידה ומניחים את המאפים עם רווחים מתקבלות דפנות מאפה פריכות ובמידה ומניחים צמוד מתקבלות דפנות רכות (עניין של העדפה).

יש לשים לב לא לאפות יתר על המידה על מנת לא לייבש מידי את הסקונס.

 

** ניתן לשחק עם תוספות הטעם כגון :

זיתים קצוצים , עגבניות שרי יבשות, אגוזים, צימוקים וכו….

 

** רצוי להשתמש בכוסות מידה מקצועיות

 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים