חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
 

באדיבות שף מיכל מורן
kitchen studio

מצרכים
 
4 חלמונים
1 וחצי כוסות סוכר
1 כף קורנפלור
2 כפיות חומץ הדרים או מיץ לימון

לקרם טופי וערמונים:

4 חלמונים
1 פחית קרם קוקוס או חלב קוקוס
רבע כוס סוכר

רבע כוס סילאן או דבש
2 כפיות קורנפלור

אפשרות נוספת לניצול החלמונים קרם לימון

1. טורפים בסיר על אש בינונית ארבעה חלמונים (שנשארו בדיוק מ - 4 החלבונים של הפבלובה, יחד עם חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי, חצי כוס סוכר וכף לא גדושה של קורנפלור או קמח. אם עובדים על אש בינונית ייקח בערך 7-8 דקות עד שהקרם יסמיך) קודם נהיות בו בועות, ואז הוא מסמיך בפתאומיות).

2. מסירים מהאש ומערבבים פנימה בערך 15 גר' מחמאה (קובייה קטנה לטובת הקרמיות) לתוך הקרם החם. מביאים לטמפ' החדר ומכניסים למקפיא לחצי שעה או למקרר לשעתיים לפחות אם רוצים שהקרם יתקרר מהר יותר שמים אותו בקערה גדולה יותר עם קצת מים והרבה קוביות קרח נזהרים שהמים לא יחדרו פנימה לקרם (הקרם הזה מאוד אוהב תותים)


אופן ההכנה לפבלובה
 
דגשים: מפרידים ביצים - חשוב להקפיד על הפרדה מוחלטת מאחר וטיפת לימון תהרוס את ההקצפה, ביצים קרות מהמקרר קל יותר להפריד יחד עם זאת ביצים בטמפ' החדר מוקצפות למרקם טוב יותר, לכן ניתן להפריד ולהניח בחוץ - אל דאגה החלבון לא מתקלקל כ"כ מהר (את החלמון יש לשמור במקרר). פרט חשוב נוסף הוא קערה נקייה מאוד משומן להקצפה.

1. מקציפים חלבונים ומוסיפים סוכר בהדרגה עד לקצף יציב ומבריק.
2. מוסיפים למיקסר קורנפלור וחומץ או מיץ לימון ומקציפים במהירות מינימלית עד שהתערובת אחידה (או מקפלים ידנית בעזרת מרית).
3. מניחים ערימות מרנג בעזרת כף ויוצרים שקע באמצע כל ערימה.
4. אופים בחום נמוך 140 מעלות למשך שעה וחצי עד שהמרנג נפרד בקלות מנייר האפייה. אפשרות נוספת היא לחמם תנור ל 180 מעלות להכניס את הפבלובה ומיד להוריד את החום ל 150 מעלות כך נקבל פבלובה רכה ומרשמלואית יותר עם ציפוי קריספי

אפשרות להגשה - ממלאים בשמנת מתוקה מוקצפת עם מעט סוכר ומקשטים בפירות יער

לקרם טופי ערמונים:

1. מערבבים בסיר קטן את 4 החלמונים שנשארו לכם מהחלבונים של הפבלובה, יחד עם רבע כוס סוכר (מומלץ סוכר חו כהה אבל לא חובה) רבע כוס סילאן או דבש 2 כפיות קמח או קורנפלור וקורט נדיב של מלח - טורפים עם מטרפה למשך 2 דקות עד שנוצר תערובת חלקה וסמיכה בצבע חום קרמי.
2. מוסיפים בהדרגה את החלב קוקוס או קרם קוקוס (זהה רק שהקרם עשיר יותר בשומן 21%).
3. טורפים שוב עד שנוצר קרם אחיד ודליל שמים את הסיר על אש קטנה ומבשלים תוך כדי טריפה מתמדת למשך כ - 8 עד 12 דקות או שהקרם מסמיך ומומלץ גם להעביר דרך מסננת דקה בסוף כדי לוודא שאין גושים (ולרוב יש).
4. מצננים את הקרם ומעבירים למקרר.
5. מחברים את המנה: לפני ההגשה מורחים כף קרם על הפבלובה ומפזרים ערמונים קצוצים / פקאנים / תותים

חשוב: את התוספות שמים לפניי ההגשה אחרת הפבלובה עלולה להתרכך ולהתפרק



 
   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים