חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

שגב הלך אחרי האהבה – ופתח מסעדת פועלים

 

שגב שמוחה מקריית גת למד טבחות בסניף באר שבע של מכללת השף והיום, הוא מספר, עובד בדבר שהוא אוהב הכי הרבה: בישול ביתי, להנאת הסועדים שלו

ללכת עם האהבה ולהגשים אותה – זה מה ששגב שמוחה עשה: כשהשתחרר משירות החובה הוא עבד כנהג אוטובוס, אבל ניצל את ההספקות למכור כריכים מעשה ידיו. כריכים טעימים, שזכו להצלחה גדולה, כי שגב הכין אותם מכל הלב וכמו שצריך. "האהבה שלי זה אוכל. אני נהנה לראות אנשים נהנים מהמנות שאני מגיש וב'מכללת השף' קיבלתי כלים להפוך את האהבה הזו למקצוע", הוא מספר.

היום יש לו את "הבאגט של שגב", מסעדת פועלים בקריית גת, שמגישה מנות טעימות ומשביעות, אותן יצר והן זוכות לתשואות מהסועדים, בהם רבים שהם קבועים במקום. "בצבא הייתי חייל קרבי ולאחר מכן, נהג. ממש לא עסקתי בבישול. האה בה לבישול ואוכל באה אחרי הצבא. התחלתי בקטן, בלהכין כריכים שהייתי מוכר. אנשים היו מפרגנים מאוד, נהנים מסנדוויץ' טעים שעשוי טוב. גם סנדוויץ' צריך לדעת להכין, איזה ממרחים לשים, איך להכין אותו שיחזיק יפה".

"חיפשתי מקום ללמוד טבחות באיזור באר שבע ו'מכללת השף' הייתה הבחירה שלי . למדתי בקורס שנמשך שמונה חודשים והעניק לי הרבה כלים מקצועיים", מספר שגב. תלמידי קורס הטבחות במכללת השף לומדים על פי תוכנית לימודים, אשר הוגדרה הטובה מסוגה בישראל על ידי ארגון השפים העולמי, בה חברה המכללה. התלמידים לומדים לא רק את רזי הבישול מהמורים הטובים בתחומם, אלא גם נושאים הקשורים בכל היבטי העבודה: מתברואה במטבח ובטיחות בעבודה ועד לתמחור נכון של מנות. "בחרתי ללמוד במכללת השף בגלל שבדיקת התוכנית המוצעת הותירה עליי רושם טוב", מספר שגב.

5
שגב שמוחה שוקד על הכנת התבשילים הביתיים. נהנה מהשינוי שעשה בחייו

"מסעדת פועלים" – שהשם הזה לא יטעה אתכם : בשנות החמישים של המאה שעברה, שנות בניין הארץ, היה ביקוש למקומות שיגישו אוכל ביתי, טעים ומזין, לעובדים הרבים שבילו שעות מחוץ לבית. בשנות השבעים והשמונים קרנן של המסעדות הועם: אופנות קולינריות חדשות ורצון "להיות חלק מהעולם", דחקו את המסעדות העממיות קצת הצידה. בשנות האלפיים התחלנו להתגעגע לאוכל של פעם ובעיקר לאוכל של טעם. הכנת המנות הביתיות דורשת ידע, כשרון ובעיקר אהבה רבה וחומרי גלם מעולים. את הידע רוכשים ב"מכללת השף" בדרך כלל מי שהאהבה לבישול היא חלק מהם. שגב לקח את האהבה הזו ותרגם אותה למנות משביעות, ממש כמו בבית.

תבשיל
בשבע בבוקר הסירים מתחילים לעמוד על האש: תבשיל ביתי, ממש כמו פעם, אצל שגב שמוחה

שגב מרוצה מהשינוי שהוא עשה בחיים, הידע והכלים המקצועיים שרכש בלימודים ב"מכללת השף": "הבאגט של שגב" התקדמה מאוד והיא היום מספקת מנות טעימות לעובדי איזור התעשייה של קריית גת ולכל מי שרעב לאוכל טעים ומשביע. "אני מתחיל את היום מוקדם, בשעה שבע בבוקר אני כבר כאן ויחד עם העובדים, מכינים את המנות. ארוחות בוקר, כמה סוגי שקשוקה, כמה סוגי חביתות, סביח, סנדוויץ' טוניסאי. בצהריים יש קציצות טעימות, שניצלים, כבד עם בצל, חזה עוף עם ירקות. בימי שלישי כמובן: קוסקוס. יש לי שני עובדים חרוצים שמסייעים תמיד בידי ואני מקפיד לבחור את חומרי הגלם הטובים ביותר, מספקים שאני עובד איתם קבוע. אני עובד במה שאני אוהב והמשפחה שלי (וגם של רעייתי לעתיד) מאוד מרוצים מהעיסוק שלי. עבורי, אין דבר משמח מאשר לראות אנשים נהנים".

2
מנות חצילים במסעדה של שגב שמוחה. יש לו סועדים קבועים ומרוצים

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים