חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 

שיעור בנוסטלגיה

שיעור מרגש בסניף חיפה של מכללת השף: השפית קונדיטורית מרים הרשקו לימדה את תלמידי קורס הקונדיטוריה את הכנתן של שתי עוגות קלאסיות, מלכות שנות השבעים והשמונים: הסברינה והקוגלהוף. היה טעים ומדהים

20160 308123934

סברינה מהודרת, בתוספת פלחי תפוזים, שהכינו התלמידים

תלמידי קורס הקונדיטוריה בסניף בסניף חיפה, בהדרכה השף קונדיטורית מרים הרשקו, הקדישו שיעור להכנת עוגות סברינה וקוגלהוף. התוצאות היו מדהימות (וטעימות, כמובן).

עוגת הסברינה הייתה המלכה הבלתי מעורערת בבתי הקפה של ישראל בשנות השבעים והשמונים. עוגה ספוגה בסירופ סוכר מתובל ברום ומעוטרת בקצפת. הסברינה הייתה מנת הדגל של בתי הקפה, לצד קינוחים כמו בננה-ספליט וגביע מלבה. באותן שנים, המפגש עם קולינריה היה בעיקר ב"פזנונים", אותם מזנונים בתחנות הדלק שהתמחו בשיפודים, חומוס-טחינה-סלט-צ'יפס, צלעות כבש ומיץ תפוזים-בננה (שהיה מגיע בקופסת שימורים). היו סברינות והיו סברינות פרווה עם דובדבן מסוכר בקצה והיו כאלה שעיטרו את הסברינה בסירופ שוקולד. אנחנו אכלנו ודימיינו שאנחנו בבית קפה של תחילת המאה העשרים בממלכה האוסטרו הונגרית. זוהרה של הסברינה הועם במהלך השנים בעיקר בגלל שהכינו אותה לא נכון ומחומרים לא טובים.

2016 0308123934
סברינות שהכינו התלמידים. מחומרים משובחים ובהדרכתה של השפית קונדדיטורית מרים הרשקו

קצת היסטוריה: הסָבָרִינָה (בצרפתית: Savarin, סָוָורָן), הינה עוגת שמרים טבולה בסירופ סוכר מבושם ברום אמיתי ואיכותי (ולא תמצית בטעם רום) וממולאת בדרך כלל בקצפת או קרם אמיתיים.

מקור הסברינה במטבח הצרפתי בחבל לורן והיא קרויה על שמו של בריה סאווארן, גסטרונום צרפתי. סברינה, כך לימדה בשיעור השפית קונדיטורית מרים הרשקו, מכינים מהחומרים הטובים ביותר! הקצפת אמיתית! וכמובן, מקפידים אפילו בסירופ הסוכר. השפית קונדיטורית מרים הרשקו מנחילה לתלמידיה יסודות איתנים של עבודה נכונה בקונדיטוריה. אין קיצורי דרך. יש עבודה ואהבה למקצוע.

20160308123934

קוגלהוף שהוכן בשיעור. פעם הכינו אותו ב"סיר פלא" על הכיריים

עוד בשיעור הטעים הזה, התלמידים הכינו קוגלהוף שקדים ושוקולד.
לישראלים רבים, הקוגלהוף מביאה עימה זיכרונות ילדות: זו העוגה לשבת שנהגו להכין בבתים רבים בסיר פלא, על הכיריים. כיריים, אך גם לעתים עמדו על פתיליה, פרימוס או תנור עצים כי זה מה שהיה.

שום דבר לא משתווה לטעם הקוגלהוף, גם כזה שהוכן בפשטות ובצניעות. היום, לשמחתנו, יש בישראל מכול טוב: חומרי גלם משובחים ואמצעי אפיה מודרניים.

השפית קונדיטורית מרים הרשקו חלקה עם התלמידים את כל הסודות המתוקים של העוגה הקלאסית הזו.

למי שלא מכיר: הערך בויקיפדיה מספר לנו שהקוגלהוף או גוגלהוף (בגרמנית: Gugelhupf, יש להגות גוּגֵלהוּפְּף) הינה עוגה מסורתית הנפוצה בגרמניה, אוסטריה, שווייץ וחבל אלזס שבצרפת הקרויה על שם התבנית בה היא נאפית. עוגה זו נפוצה בצ'כיה בשם "בבווקה" (bábovka), ובהונגריה, קרואטיה וסרביה היא קרויה "קוגלוף" (kuglof).

העוגה היא עוגת שמרים, בעלת צורה מעגלית עם חור במרכזה של העוגה. העוגה מכילה צימוקים ושקדים.

מקור שמה של העוגה כנראה במילה הגרמנית "גוגל" שמשמעה ברדס, בגלל הצורה הגבוהה של העוגה, ויש שמקשרים את השם למילה "קוגל" שמשמעה כדור, מסיבות דומות. משמעות אפשרית למילה הוּפְּף בגרמנית היא וריאציה למילה שמרים (הּפה-Hefe). משמעות אחרת למילה זו נגזרת משם הפועל לקפוץ (הוּפְּפן- hüpfen), כיוון שהשמרים גורמים לעוגה לקפוץ מעל לגובה התבנית. בשל פופולריותה, העוגה הפכה לעוגה מסורתית המובאת על ידי אורחים המוזמנים לארוחה. כמו כן, היה נהוג לתת את תבנית הקוגלהוף לכלה כחלק מהנדוניה שלה.

 

 

 

הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים