חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
אוזני המן מבצק פרסבורגר

 
 
 

באדיבות שף מוטי בוחבוט
שף מלון ענבל ירושלים


חומרים לכ-50 יחידות

חומרים לבצק:

20 גר' שמרים טריים רו כף שטוחה שמרים יבשים
1/3 כוס חלב פושר
1/2 כוס סוכר
500 גר' קמח (4 כוסות לא גדולות)
קורט מלח
300 גר' חמאה או מרגרינה
2 חלמונים
1/2 גביע שמנת חמוצה
1 חלמון למריחה

חומרים למלית הפרג:

3/4 כוס חלב (180 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גר')
3 כפות דבש (60 גר')
100 גר' חמאה
200 גר' פרג טחון טרי (2 כוסות)
100 גר' שקדים טחונים (כוס)
קליפה מגוררת מחצי לימון
1/3 כוס צימוקים (50 גר')

אופן ההכנה

אופן הכנת המלית:

טוחנים את הפרג סמוך להכנת המלית. ניתן לטחון במטחנת קפה ביתית או לקנות פרג בחנות תבלינים ולבקש שיטחנו במקום.

מרתיחים יחד את החלב, החמאה, הסוכר והדבש.

מוסיפים את הפרג הטחון טרי ובוחשים.

מצננים את תערובת הפרג המבושלת ומוסיפים את השקדים, הצימוקים וגרידת הלימון.

לאחר מכן יש לצנן את המלית במקרר כשעה לפני השימוש.
ניתן לשמור את המלית במקרר כשבוע. במידה ושומרים אותה במקפיא של מינוס 18 מעלות, ניתן לשמרה אף מספר חודשים.

אופן הכנת הבצק:

מערבבים את השמרים עם החלב וכפית מהסוכר ומתפיחים כ-10 דקות.

מוסיפים את הקמח, המלח, החמאה ויתרת הסוכר.

מוסיפים את יתרת החומרים ולשים את הבצק עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מרדדים את הבצק לעובי של 1/2 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר של 6-8 ס"מ.

מניחים במרכז עיגול מעט ממילוי הפרג שהתקרר, סוגרים בצורה משולשת ומהדקים.

מורחים את הביצה על אזני ההמן ורק לאחר כ-10 דק' מכניסים לתנור (בכדי ליצור סדקים בחלק המזוגג) ואופים בחום של 180 מעלות במשך כ-20 דקות.

בתיאבון ופורים שמח!
 
          
   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים