חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
אוזני המן מלוחות

 
 
 

באדיבות חברת "מלח הארץ"


הבצק:

כדי שאוזני המן שלכם יצליחו ותזכו למחמאות, חשוב מאוד לשקוד על הכנת בצק איכותי, עשיר ופריך ולהשתמש בהכנתו בחומרי גלם איכותיים ומשובחים. כמו כל בצק פריך, גם בהכנת בצק פריך לאוזני המן יש להימנע מעיבוד יתר, ברגע שנוצר כדור בצק במעבד המזון יש לעצור את פעולתו של המכשיר, להוציא את הבצק, ליטוף בניילון נצמד ולהכניס לקירור למשך שעתיים.

החומרים לבצק פריך:

2.5 כוסות קמח לבן מנופה
1/2 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס מלח הארץ - מלח ים יבש
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 חלמונים (מביצה מס' 1)
2-4 כפות מיץ תפוזים טרי


אופן הכנת הבצק הפריך

מניחים במעבד מזון את הקמח, אבקת האפייה והמלח. מעבדים במשך 2-3 שניות. מוסיפים גרד תפוז וחמאה ומעבדים עד שהחמאה נטמעת בקמח. מוסיפים חלמונים ומעבדים עד לקבלת פירורים.

מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים ומעבדים עד לקבלת בצק חלק. אם טרם נוצר בצק חלק מוסיפים עוד כף של מיץ.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומאחסנים במקרר למשך שעתיים.


המלית

המלית המלוחה היא למעשה הייחוד והחידוש באוזני המן שלנו. רצוי להניח לא יותר משליש עד חצי כפית של מלית, במרכזו של העיגול. כמות גדולה מדי תגלוש החוצה ותהרוס את צורתן היפה של האוזניים. לפניכם 3 הצעות למליות מלוחות, מיוחדות ומאוד טעימות:

1. מלית פירה בטטות ותפוחי אדמה בתוספת ובעיטור מלח הארץ - פתיתי מלח רוזמרין

החומרים:

3 בטטות קטנות קלופות וחתוכות לריבועים
3 תפוחי אדמה קטנים קלופים וחתוכים לריבועים
1 בצל קטן קצוץ דק
2 כפיות מלח הארץ - פתיתי מלח רוזמרין
3 כפות שמן זית
מעט שמן קנולה לטיגון הבצל
לקישוט: מלח הארץ - פתיתי מלח רוזמרין

אופן ההכנה

מניחים את קוביות הבטטה ותפוחי האדמה בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים עד שתפוחי האדמה רכים מספיק למעיכה (הבטטות יתרככו לפני תפוחי האדמה).

במחבת, מטגנים ומזהיבים במעט שמן את הבצל הקצוץ.

כשקוביות הבטטה ותפוחי האדמה רכות מספיק, מסירים את הסיר מהאש, מרוקנים את מי הבישול ומוסיפים את הבצל המוזהב, 3 כפות שמן הזית ו-2 כפיות מלח הארץ - פתיתי מלח רוזמרין.

מועכים את כל המרכיבים לפירה ומניחים אותו שיתקרר.

2. מלית גבינות ותרד בעיטור מלח הארץ - פתיתי מלח שחור

החומרים:

1 ביצה טרופה
100 גר' גבינת קשקבל מגוררת
300 גר' גבינה בולגרית מפוררת
750 גר' תרד טרי, קצוץ דק
2 כפיות מלח הארץ - מלח ים יבש
לקישוט: מלח הארץ - פתיתי מלח שחור


אופן ההכנה:

שמים את התרד הקצוץ בסיר ומאדים עד שכל הנוזלים שהתרד מפריש התאדו.

מצננים היטב ומערבבים עם שאר מרכיבי המלית.


3. מלית ירקות מוקפצים בתוספת ובעיטור מלח הארץ - פתיתי מלח צ'ילי

החומרים:

2 גזרים קלופים וגרורים גס על פומפייה
2 קישואים חתוכים לרצועות ארוכות דקות
1 בצל סגול פרוס דק
1/4 כרוב ירוק חתוך דק מאוד
2 כפיות מלח הארץ - פתיתי מלח צ'ילי
3 כפות שמן זית
4 כפות רוטב סויה

אופן ההכנה:

משמנים ווק (או מחבת עמוקה) ב-3 כפות שמן זית ומוסיפים את כל הירקות החתוכים.

מקפיצים את הירקות קלות עד שמתרככים קלות.

מנמיכים את האש, זורים מלח הארץ - פתיתי מלח צ'ילי וממשיכים להקפיץ.

מכבים את האש ומתבלים ב- 4 כפות רוטב סויה

מסננים להוצאת כל הנוזלים ומניחים בצד עש שיתקרר.


אופן הכנת אוזני המן מלוחות

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים אותו לשניים.

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את החלק האחד של הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ.

בעזרת כוס קורצים מהבצק עיגולים.

במרכזו של כל עיגול בצק מניחים כ-1/2 כפית מהמלית שבחרתם וסוגרים את שולי העיגול למשולש (כמו באוזני המן רגילות).

מניחים את אוזני המן המלוחות בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים כל אוזן בביצה טרופה.

להשגת מראה אלגנטי ולשיפור הטעם, זורים מעל מלח הארץ - פתיתי מלח גורמה רוזמרין / שחור / צ'ילי, בהתאם למתכון המלית או על פי טעמכם האישי.

מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות ואופים עד להזהבה.

   
צילום: דן לב
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים