חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
אסקלופ כבד אווז

 
 
 

באדיבות  שף גלעד פלד
מסעדת השף "פושקין"



חומרים לאווז

100 גר' כבד אווז
1/4 כוס ברנדי
מלח ופלפל
מעט עירית קצוצה
4 דובדבנים מגולענים
4 שקדים טריים קלופים

חומרים לספרינג רול

4 עלי סיגר / אגרול
200 גר' קונפי ברווז
3 כפות רוטב הוי סין
כפית קינמון
פלפל שחור טחון טרי
שמן לטיגון עמוק

חומרים לקציפת שקדים (בהתאמה למטבח הביתי)

1/2 כוס אמרטו
1/2 כוס רוזטה
1 כוס חלב
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 כפית מלח

אופן ההכנה

קציפת שקדים: מצמצמים את האמרטו בסיר לסירופ, מוסיפים את שאר המרכיבים ומביאים לסף רתיחה.

ספרינג רול: מערבבים את הבשר עם ההוי סין והתבלינים, מחלקים ל-4 ומגלגלים עם המילוי לסיגר. מטגנים בשמן עמוק עד שפריך ושחום.

כבד אווז: ממליחים ומפלפלים את נתח הכבד אווז וצורבים במחבת טפלון חמה מכל הכיוונים עד ששחום. חשוב שהמחבת תהיה על אש בינונית ולא גבוהה ביותר. מוסיפים את הברנדי בזהירות למחבת ומשלהבים.

מחממים שוב את הרוטב ומקציפים עם בלנדר ידני עד שיש קציפה יציבה.

התקנת המנה: חוצים את הספרינג רול מניחים מעליו את הכבד אווז ומפזרים מעט עירית. מסדרים את הדובדבנים והשקדים מסביב ולפני ההגשה יוצקים את קציפת השקדים.

טיפ לבחירת האווז: רצוי לקנות אווז שלם כי עושדים קונפי לרגל בשביל הספרינג רול וחזה ברווז כתחליף לשליו לפטיבייה. מחזה אחד אפשר לעשות להערכתי בין 3-4 מנות פטיבייה ושליו מאוד קטן-אז זה שליו למנה.

טיפ למנה נוספת: מהעצמות של הברווז עושים רוטב לפטיבייה ואת השונן (העור) אפשר להמיס ולשמור במקרר וכשעושים תפו"א מטוגן בשומן ברווז - לטעם בלתי נשכח!

 

   
צילום: דניאל לילה
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים