חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
דג אפוי עם תפוחי עץ, מקלות קינמון, ירקות שורש ופתיתי מלח רוזמרין

 
 
 

דג שלם אפוי בתנור עם תפוחי עץ, מקלות קינמון, ירקות שורש ופתיתי מלח רוזמרין

מתכון בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם" – פתיתי מלח גורמה במגוון טעמים
מתכון חגיגי ועשיר מתאים כמנת פתיחה בארוחת החג המשפחתית


באדיבות: שף שגב משה לחברת המלח לישראל


רכיבים ל-4 מנות


4 דגים קטנים ושלמים (דג לכל סועד) – שגב ממליץ דג דניס או על דג בס
4 שיני שום טריות
4 גבעולי תימין קצרים באורך של כ-3 ס"מ
2 תפוחי עץ ירוקים מקולפים חתוכים לפלחים
1 פלפל אדום מתוק קלוי, מקולף מראש,וחתוך לרצועות גסות
4 מקלות כרישה באורך של כ-10 ס"מ
1 בצל סגול מקולף וחתוך לרבעים
2 גזרים קטנים מקולפים וחתוכים לרבעים
50 גרם חמאה
1/2 פלפל צ'ילי חריף וטרי
1/4 כוס יין לבן מתוק,
1/2 כוס מים
4 מקלות קינמון
צרור קטן של כוסברה
3 כפיות פתיתי מלח רוזמרין
4 כפות שמן זית לתיבול הדגים רגע לפני האפייה

אופן ההכנה

מחממים תנור על טורבו לחום של 190 מעלות.

חורצים בדגים חריץ אחד בכל צד של הדג וממלאים את החריץ בשן שום ובענף תימין. מניחים את הדגים בצד.

את כל הרכיבים הנותרים: ירקות, צמחי תבלין ונוזלים, מעבירים לתבנית אפייה גודלה ועמוקה.

מפזרים מעל כפית אחת של פתיתי מלח רוזמרין (את הכפיות הנוספות מפזרים בהמשך מעל הדגים)

מכסים את התבנית עם הירקות והנוזלים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור, אופים במשך כ-30 דקות עד שהגזר רך.

מוציאים את התבנית מהתנור ומסירים את נייר האלומיניום. מניחים את הדגים אחד לי השני על הירקות הלוהטים.

בוזקים מעל הדגים שמן זית ומפזרים את יתרת פתיתי מלח הרוזמרין.

מחזירים את התבנית לתנור החם למשך 25-30 דקות נוספות עד לקבלת דג פריך ושזוף מבחוץ ואפוי מבפנים.
    


הטיפ של שגב
על צלחת גדולה מניחים את הדג ולצידו את הירקות עם הנוזלים. מומלץ לצקת מעט מהנוזלים מעל הדג רגע לפני תחילת הארוחה.
 
              
   
 צילום: דניאל לילה
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים