חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
הפקת מתכוני סופגניות עם קונדיטור מיקי שמו

 
 
 

באדיבות קונדיטור מיקי שמו
רשת "שמו הקונדיטוריה"


ארבעה מתכונים לחנוכה:
סופגניות קלאסיות
סופגניות מרשמלו
סופגניות דונאטס
סופגניות ספינג'


סופגניות קלאסיות


חומרים ל 40-43 יח'

1/2 ק"ג קמח
1/3 כוס סוכר (50 גר')
1 כפית מלח (10 גר')
3/4 כוס חלב / מים (150 גר')
4 ביצים
175  גר' חמאה
20 גר' שמרים - שמרית - שמרים טריים שאין צורך בהמסתם!
1 כף ברנדי

אופן ההכנה

מערבבים במיקסר, עם וו לישה, את הקמח, שמרים, סוכר וחלב.

מוסיפים את הביצים, מלח ולשים במשך 7 דק' במהירות בינונית-איטית.

מוסיפים את החמאה בהדרגה תוך כדי לישה עד קבלת בצק חלק ואחיד ללא בליטות.

מוציאים הבצק ועוטפים בניילון נצמד מקומח למשך שעה וחצי בטמפ' החדר, עד הכפלת נפח הבצק. מוציאים את האוויר מהבצק ומכסים שנית בניילון ומכניסים למקרר למשך כשעתיים.

מחלקים את הבצק ל-40 יח' של 35 גר' כ"א ומגלגלים לכדורים. מתפיחים עד הכפלת הנפח בטמפ' החדר.

מחממים שמן בוטנים, חמניות או כותנה.

מטגנים כך שראשית מכניסים את החלק שקיבל "קליפה" לשמן והופכים לאחר כ-3 דקות למשך 3 דקות נוספות.

ממלאים בעזרת שק זילוף בריבת משמש, ריבת חלב, פובידל, רוזמרי או ריבה מעורבת.

בוזקים מעל אבקת סוכר ומגישים.

טיפים להכנת הבצק: חשוב להקפיד על זמני לישה (13 דקות) ו על המהירות האיטית בלישה בעזרת הוו לישה. כמו כן, הקפידו על טמפ' החמאה בזמן הכנסתה לבצק. מומלץ להשתמש בחמאה החתוכה לקוביות והנמצאת הטמפ' החדר.

טיפ לאפייה: יש לחמם תנור ל-50 מעלות ולכבות אותו. להכניס תבנית עם מים לתנור ובמקביל להכניס את הסופגניות לתפיחה עד הכפלת הנפח. זאת ע"מ שלא תתקבל קליפה חיצונית קשה והסופגנייה לא תתהפך מיד בכניסתה לטיגון בשמן. לחילופין, יש לכסות את הסופגניות במטלית בד או מטלית מטבח.

באיזה שמן משתמשים? רצוי להשתמש בשמן כותנה שאינו נשרף ואינו מעלה ריחות וכן ניתן להשתמש בו, במהלך ימי חג החנוכה לטיגונים נוספים.


   
 

סופגניות מרשמלו

חומרים

420 גר' קמח (כוסות)
5 גר' מלח (כפית)
35 גר' שמרים טריים
100 גר' חמאה + 50 גר' שמן קנולה (1/4 כוס)
3 ביצים מס' L
50 גר' מים (1/4 כוס)
1 כף ברנדי
1 כפית תמצית וניל
1/4 תפוז מגורד

חומרים למילוי

1 ורבע כוסות סוכר
70 גר' תות שדה טרי (שהעברנו בבלנדר כמו "מחית")
1/3 כוס דבש
1 שקית ג'לטין (14 גר') + 1/3 כוס מים קרים

אופן ההכנה

הכנת הבצק: לשים את כל החומרים בין 15-12 דקות בתוך מג'ימיקס במהירות בינונית. מכסים את קערת המיקסר "במגבת מטבח" ומתפיחים כ- 45 דקות בטמפ' החדר. מורידים את הנפח לבצק ומחלקים ל- 15 יחידות ומכדררים לכדורים. מתפיחים כשעה. מחממים בסיר גבוה שמן קנולה(שממלא כ- 3/4 גובה סיר) ומטגנים את הסופגניות כ- 3 דק' מכל צד.

הכנת המילוי: מרתיחים סוכר,דבש ותות שדה ומנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד 2 דק'.
מעבירים למיקסר ומקציפים יחד עם שאר החומרים הנוספים כ- 10 דק' במהירות בינונית – גבוהה. מעבירים לשקית זילוף וממלאים סופגניות.

טיפ להגשה: ניתן לקשט את הסופגניות בחתיכות מרשמלו קנוי.


 


סופגניות דונאטס

חומרים

3 וחצי כוסות קמח
1/4 כוס סוכר
1/2 קובית שמרים
3 יח' ביצים
50 גר' חמאה
1 כפית מלח
1/4 כוס ברנדי
1/8 כפית ונלין
3/4 כוס חלב


אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים עם הוו לישה למעט מלח וברנדי במשך 3 דקות במהירות איטית, ועוד 7 דקות במהירות בינונית.

מוסיפים את המלח והברנדי לעוד 3-4 דק' ערבוב.

מוציאים לשולחן עבודה מעט מקומח ומכסים בניילון למשך חצי שעה.

מרדדים את הבצק לעובי 1 ס"מ וקורצים עיגולים בקוטר 7 ס"מ .

מתפיחים 45 דקות ומכינים במקביל סיר טיגון עם שמן עמוק.

מחממים את השמן 1/4 שעה לפני הטיגון.

מטגנים 3 דקות בכל צד סך-6 דקות.

אפשרויות לקישוט: סוכר, סוכר וקינמון, שוקולד מריר\חלב\לבן, ריבת חלב, חלבה וכו'.

טיפים להכנה: יש להקפיד ולהוסיף את הברנדי בסוף הלישה על מנת שהשמרים לא יפגעו. במזג האוויר הקר בעונה ניתן להוסיף עוד 1/4 קובית שמרים.

בחירת שמן: ממולץ לטגן את הדונאטס בשמן קנולה או שמן חמניות.





סופגניות ספינג' (בצקניות מטוגנות)

חומרים ל-40 יח' 

1 ק"ג קמח מנופה
50 גר' שמרים טריים / שקית שמרית
50 גר' סוכר
5 גר' מלח
700 מ"ל מים פושרים

אופן ההכנה

מערבבים את כל החומרים בקערת המיקסר עד 10 דקות במהירות איטית עד בינונית בעזרת "וו לישה" – עד שהבצק דליל ודביק מאוד.

מתפיחים בקערה כשעה (עד הכפלת הנפח).

אחרי שעה מוציאים את כל האוויר מהבצק ומתפיחים שוב שעה.

מחממים שמן בסיר עמוק.

מוציאים עם כפות הידיים הרטובות מעט בשמן את הבצק ולוקחים מהבצק ויוצרים (בעזרת מתיחה) צורה של "כעך" עם חור באמצע.

מטגנים מ-2 הצדדים כ-3 דקות מכל צד.

מוציאים מהשמן, מסננים וטובלים בסוכר.

כמה סוכר? יש כאלו ששמים מעט מאוד סוכר עד כף אחת מכיוון שאת הבצק טובלים בסוכר ולכן הוא מתוק מאוד.
 
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים