חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
 
 
תערוכת icpa בניו יורק  
 
הכנס של התאחדות השפים הבינלאומית IACP התקיים השנה בניו יורק. בלב היקום העסקי העולמי, שתי פסיעות מהטיימס סקוור, וברדיוס של קילומטר לכל המסעדות והשמות המובילים בסצנת הקולינריה העולמית.
הנהלת איגוד IACP נמצאת בארצות הברית, איגוד שמאגד בתוכו חברים מכל תעשיית הקולינריה בעולם. הוא נחלק לסקציות שונות של עיסוקים: סקציית בתי ספר לבישול שחברים בו בתי ספר עם מוניטין כמו הקורדון בלו ורשת מכללות השף בישראל. סקציות נוספות הן של צלמי אוכל, כותבים של ספרי בישול, שפים וכו׳
בראש האיגוד מכהנת גב' סינטיה נימס, שמונתה לקדנציה של שנתיים ביחד עם חברי הנהלה שגם מתחלפים אחת לשנתיים.
נציגי התאחדות השפים והקונדיטורים ונציגי מכללת השף, בראשות לימור גנות המנכ"לית וניר בריח היו״ר, שנותנים חסות להתאחדות, ייצגו את ישראל בכנס לצד שפים ונציגים ממדינות מכל העולם.
שיתוף פעולה הדוק מתקיים בין התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל לבין האיגוד העולמי. שיתוף הפעולה כולל החלפת מידעים על שוקי הקולינריה העולמיים, התייעצויות על פרויקטים שונים ויזמויות, חילופי משלחות וקיום של כנס קולינרי המתקיים אחת לשנה בעיר שנבחרה מראש בארצות-הברית.

בין אופנה לקולינריה


הנושא המוביל שנבחר על ידי הנהלת האיגוד IACP לכנס השנה היה: הקשר בין עיצוב ואופנה לבין טרנדים בעולם הקולינריה. זהו נושא חם שמקבל משמעויות חדשות בשנים האחרונות בקולינריה הגלובלית, שהפכה להיות טרנד חם ומוביל בכל מקום. הכנס בא לברר איזה טרנדים אמורים לקום בקרוב, ואלו טרנדים שקיימים כרגע אמורים לפנות את מקומם לטובת החדשים. את הטרנדים יוצרים השפים, הקונדיטורים ושאר בעלי המקצועות הקולינריים, כאשר הם יונקים את ההשראה שלהם מהתרבות הלוקאלית של המדינות בהם גדלו ומשלבים את זה עם התרבות והאומנות וההשראה שספגו ממקומות בעולם.

דווקא ניו-יורק

קיום הכנס בניו יורק היה המתאים ביותר לאווירה של הכנס. שהרי ניו יורק היא עיר קוסמופוליטית שמובילה באומנות, אופנה ומכתיבה את הטרנדים החדשניים בעולם. גם סצנת המסעדות לא מפגרת ובכל שנה קמים שפים חדשים ויצירתיים שיונקים את ההשראה שלהם מכל התרבות שסביב ויוצרים לנו חידושים והמצאות חדשות לבקרים.
במסגרת חמשת ימי הכנס השנה נערכו פאנלים בהשתתפות שפים מובילים, עיתונאים ובלוגרים של אתרים בנושאי בישול וכן מרצים ומנהלים של בתי הספר לבישול המובילים בעולם בנושאים שונים. החל מטרנדים חדשים ואופנתיים בתחום הבישול, הקשר בין אופנה ואוכל, מה הופך אוכל לטרנד, אופן השימוש באינטרנט וברשתות החברתיות ע"מ להפוך אוכל לטרנד חדש וכן הקשר בין אוכל ואיכות הסביבה.
בדיון שנערך בפאנל, שכלל בתי ספר ללימודי קולינריה, דנו המשתתפים בקונפליקט שקיים בהכשרה של סטודנטים שהגיעו ממדינות שונות. למשל - סטודנט שגדל באיטליה ולומד במוסד אמריקאי רואה את הפסטה כמוצר זול. סטודנט אמריקאי רואה זאת כמוצר טרנדי. הדיון נסב על גישור בפערים.
שף מוקו אליה שנולד באתיופיה גדל בצרפת ולמד בארצות הברית בעל מסעדה טרנדית בניו יורק הוא ההמחשה המובהקת לקונפליקט. לדבריו צריכים להיות פתוחים לכל הכיוונים ולכל הטרנדיים ורק כך אפשר ליצור בתחום ולהתקדם הלאה.
שפים מובילים מניו יורק אשר ערכו לחברים סיורים מרתקים במוסדות הקולינריים של העיר. הסיורים נחלקו לנושאים מגוונים כגון: אוכל איטלקי ב"איטליה הקטנה", מעדניות יהודיות בלואר איסט סייד, הפיצריות המפורסמות של ניו יורק, בייגל ולקס בברוקלין, אוכל רחוב בניו יורק –מקסיקני, נקניקיות ופרצלס ועוד.
כמו כן נערך השכם בבוקר סיור בשוק האורגני ביוניון סקוור, אשר בו חוות משפחתיות מהאזור מציעות מרכולתן הן לשפים במסעדות המובילות והן לעוברי אורח ותושבי העיר.


 

הטרנדים הבאים במזון

לסיכום הכנס נערכה תערוכה בגלריה באזור ה"סוהו". התערוכה נערכה בחסות רשת המרכולים פודמרקט, הגדולה בארצות הברית לאוכל אורגני. הרשת מקפידה לקנות את מוצריה מספקים ששומרים על איכות הסביבה. הרשת תרכוש למשל מוצרי דגה וים רק מחברות שמשקיעות בשמירת האוקיינוסים. המשתתפים שנמנו עם יצרני המזון המובילים בארה"ב הציגו חידושים בתחומם וכן תערוכת ספרי בישול חדשים אשר יצאו לשוק במהלך 2012.
בתערוכה ניסו היצרנים להתוות את הטרנדים הבאים של עולם הקולינריה. לדעתם הטרנד הנוכחי של הקפדה על אוכל נטול גלוטן יפנה את מקומו לאוכל בריאותי מסוגים אחרים. אחת החברות, למשל, הציגה סוגי מלחים חדשים עם טעמים של בשרים מעושנים. חברה אחרת שטוענת שהטרנד הבא יהיה שוקולד מריר שלו סגולות רפואיות כמו מניעת שבץ מוחי הציגה שלל פרודוקטים שמשלבים את השוקולד עם בשרים שונים, או וריאציות של שוקולד מריר עם גינג'ר.
לימור גנות, מנכ"ל מכללת השף, שטעמה ממוצרי הטרנדים העתידים ליפול עלינו הביעה התלהבות מעטה בלבד מהטעמים.
הכנס יצר מפגשים מרתקים ופתח פתח לידידויות חדשות בין השפים השונים. שיתופי הפעולה יבואו לידי ביטוי בביקורים הדדיים ובחילופי רעיונות שיתרמו לקולינריה של כל מדינה.


משבר כלכלי? הצחקתם אותנו.

בשורה התחתונה: ניו יורק בתקופה הזאת של השנה נמצאת בתקופת מעבר שבין האביב לקיץ. מזג האוויר לא יציב ונע בין קטבים של טמפרטורות ובין שמש קרה לעננות וגשם. אבל הרחובות אופטימיים מתמיד. אלפי בני אדם מכל המינים והסוגים שוטפים את מדרכות ניו יורק. ההצגות בברודוויי מפוצצות ובדיינרים יש תורים, כאילו בסופם מצפה משהו שאינו חביתה ותפוחי אדמה מטוגנים... הקשר בין משבר כלכלי לניו יורק, כך התרשמנו, הוא מקרי בהחלט.

תובנות אישיות

לימור גנות, מנכ"ל מכללת השף, סיכמה את רשמיה מהשהות בניו-יורק ומהכנס:
"אין ספק שהכנס היה מרשים ונתן לנו תובנות חדשות על המתרחש בתחום הקולינריה בארצות הברית ובעולם.
התובנה הראשונה היא שיש קשר הדוק בין עולם העיצוב לעולם הקולינריה וכל טרנד חדש של גסטרונומיה יש לו השראה מטרנדים מקבילים בעולם עיצוב האופנה ובעולם האומנות.
תובנה שנייה היא שהשפים של ימינו צריכים להיות עם ראיה הוליסטית שתשלב ידע מתחומים רבים; ידע בתרבות, באמנות, בשיטות עבודה חדשניות לצד הכרה בתועלת של שיטות מסורתיות. אין בכך סתירה אלא העמקה של הניסיון והידע. אופה לחמים, לדוגמא, חייב להבין את מרכיבי הכימיה של הלחם, לצד המסורות של הכנת לחמים בצרפת, לצד טכניקות של הכנת לחם בתימן וברוסיה, ועם זאת הוא צריך להיות מודע והבין את הרצונות המשתנים של הלקוחות שלו, שלא מסתפקים יותר בלחם לבן או שחור, אלא מעוניינים בלחמי בריאות מפולחי טעמים וכו'.
תובנה אחרונה שלי היא שהעולם נעשה קטן וההתנסות של כולנו בטעמי העולם מביא למין האחדה של האוכל, ולכן כל יצירתיות חדשה היא סוג של נס קטן ומבורך."

הנציגות הישראלית ב- IACP

התאחדות השפים המקצועיים בישראל הינו גוף שהוקם לפני שנתיים, בחסות 'מכללת השף' וירחון מזון+, כדי למלא חלל שנוצר בתחום הייצוג המקצועי בישראל.
בפרק זמן זה הצטרפו להתאחדות כאלפיים חברים מהתחום הקולינרי, ובהם בעלי מסעדות ועסקים מובילים וגם שפים שכירים. החברים נהנים ממגוון של הטבות, כמו כרטיס מועדון חבר שמקנה הנחות רציניות ברכישת מוצרים מספקים. כל הספקים מופיעים באתר ההתאחדות. עיתון מזון+ שנותן חסות להתאחדות מחלק לחברים עיתון חינם אחת לחודש ומעדכן אותם במיטב האינפורמציות והחידושים בתחום. להתאחדות גם אתר אינטרנט פעיל המאפשר להחליף כל הזמן רשמים וחוויות.

 
 
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים