חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
לקראת החזרה לבית הספר

 
 
 

''מחלבות גד'' בשיתוף התזונאית הקלינית ליאורה חוברה מעניקים מתכונים לכריכים מיוחדים שיפתיעו את הילדים עם הדגשים וטיפים בריאותיים חשובים. 
   


סנדוויץ' עם ריקוטה וקורנפלקס


קורנפלקס? בסנדוויץ'? אין ילד שלא ישמח, ולו רק בשל האפשרות לספר לשאר ילדים מה הוא אוכל היום.....
 
מה צריך?
1 לחמנייה
2 כפות גבינת ריקוטה פרסקה של גד מהמעדניה
כף קורנפלקס שבור גס
מה עושים?
חוצים את הלחמניה ומורחים עליה את הריקוטה. מפזרים מעל את הקורנפלקס, סוגרים ומהדקים. מכניסים לתיק וסופרים את הדקות עד להפסקה....
 
טיפ בריאות:
דגני בוקר טובים לאספקת אנרגיה זמינה לאורך זמן. כדאי לבחור בדגני בוקר במתיקות עדינה של דבש או בדגנים מלאים עם פירות .

כריך ריקוטה מכיל 500 מ"ג סידן – כחצי מצריכת הסידן היומית המומלצת לילדך!
עוד רעיונות טעימים לסנדוויץ' עם גבינת ריקוטה:
לילדי השוקולד: למרוח על הלחם מעט ממרח שוקולד ומעליו שכבה נדיבה של ריקוטה 
לילדים שאוהבים מלוח: למרוח על הלחם גבינת ריקוטה ולפזר מעל חצאי זיתים
לילדים קולינאריים: למרוח על הלחם ממרח פסטו ומעליו שכבה של גבינת ריקוטה 
לילדים שצריכים פינוק: למרוח על הלחם ריבה או דבש ומעליה שכבה של גבינת ריקוטה.

 
סנדוויץ' מתוק
בסנדוויץ' הזה כולם מנצחים: הילד נהנה מהטעם המתוק ואתם נהנים ממתנות הבריאות שנתתם לו....
מה צריך?
2 פרוסות לחם
2 כפות גבינת עזים 5% של גד
2 תמרים ללא חרצנים
כפית סילאן (דבש תמרים)
חופן אגוזי מלך
מה עושים?
מורחים את גבינת העזים אחת מפרוסות הלחם ומסדרים מעליה את התמרים ואת אגוזי המלך. מורחים את הסילאן על גבי הפרוסה השנייה וסוגרים. לא נותנים ביס לאף אחד..

טיפ בריאות :
לפי הרפואה הסינית מתיקות ממקור טבעי (כמו סילאן או דבש) מפחיתה את הצורך במתוקים אחרים ותורמת למניעת השמנה.
מוצרי חלב צאן של גד מתאימים לילדים הסובלים מליחה או ממערכת עיכול רגישה ומספקים להם חלבון וסידן ללא אי-נוחות במערכת העיכול או ליחה במערכת הנשימה.
עוד רעיונות טעימים לסנדוויץ' עם גבינת עיזים:
אם אין סילאן בבית: מורחים דבש ומפזרים מעל הגבינה פירות יבשים .
לילדים שאוהבים פיקנטי: במקום תמרים וסילאן, מורחים שמן זית ומפזרים על הגבינה זעתר
לילדים שאוהבים להתנסות: מפזרים מעל התמרים צנוברים, אפשר קלויים
וגם להורים מגיע: במקום תמרים וסילאן, מניחים מעל הגבינה ירקות קלויים ובצל סגול.


 
סנדוויץ' גבינה צפתית ואבוקדו
 
 
ילדים אוהבים אבוקדו וכדאי לטפח את אהבתם זו, כיוון שמדובר במאכל מזין ביותר. כשמצרפים אליו גבינה צפתית מעודנת ולחם מקמח מלא, מקבלים יופי של ארוחת בריאות .
מה צריך?
2 פרוסות לחם
פרוסות צפתית מעודנת 5% של גד
שליש אבוקדו מעוך בעזרת מזלג
כפית שמן זית איכותי
פרוסות עגבניית שרי
מה עושים?
מורחים את האבוקדו על פרוסת לחם, מסדרים מעל את פרוסות הצפתית המעודנת והעגבניה. מורחים את שמן הזית על הפרוסה השניה, סוגרים ומהדקים. עם הישמע הצלצול, מוצאים פינה בחצר ביה"ס ומתענגים על כל ביס.
 
טיפ בריאות :
אבוקדו ושמן זית עשירים בחומצת שומן ייחודית שמסייעת בשמירה על בריאות הלב וכלי הדם כבר מגיל צעיר.
עוד רעיונות טעימים לסנדוויץ' עם גבינה צפתית:
לילדים שאוהבים חריף: לפזר מעל האבוקדו פלפל שחור גרוס
ליום לימודים ארוך: להוסיף לסנדוויץ' פרוסות ביצה קשה
לתוספת בריאות: לפזר על האבוקדו פרוסות של פטריית שמפניון טרייה
לילדים שאוהבים צבעוני בעיניים: להוסיף פרוסות פלפלים צהובים.
טיפ בריאות: צפתית גד במליחות עדינה עוזרת לילדך להתרגל כבר מילדות לכמויות מלח קטנות.
כריך זה מכיל 400 מ"ג סידן - כמחצית מכמות הסידן היומית המומלצת לילדך!

פיתה עם חביתה וגבינה בולגרית

פיתה היא גיוון משמח ככריך לביה"ס, ועם חביתה וגבינה בולגרית ייהנה ילדיכם מארוחה משביעה.
  
מה צריך?
1 פיתה
ביצה
פרוסות בולגרית מעודנת במלח ים של גד
פרוסות עגבניה
כף שמן זית
ואפשר: עירית קצוצה
מה עושים?
טורפים את הביצה ומפוררים פנימה פרוסת גבינה בולגרית מעודנת. במחבת עם שמן זית מטגנים את החביתה משני הצדדים. שמים את החביתה בתוך הג'פיתה ומוסיפים את פרוסות העגבניה, הבולגרית והעירית. סוגרים ומהדקים. מחביאים בתיק ומשוויצים עם הסנדוויץ' בכיתה.
עוד רעיונות טעימים לסנדוויץ' עם פרוסות גבינה בולגרית מעודנת:
לילדים שאוהבים הפתעות: להוסיף לבלילת הביצה והבולגרית גם עשבי תיבול
לילדים שאוהבים הרבה טעמים: להוסיף לבלילה טבעות זיתים וקוביות עגבניה קטנות
לילדים שאוהבים פינוק: למרוח גבינת שמנת על הלחמנייה לפני ששמים את החביתה
לתוספת בריאות: להניח על החביתה פרוסות עגבניה, מלפפון ועלה חסה.
הכריך מכיל 130 מ"ג סידן שהם 16% מצריכת הסידן היומית המומלצת לילדך!




בחזרה לבית הספר : אל תשכחו את הסידן!
נכתב ע"י דיאטנית קלינית שהינה היועצת התזונתית למחלבות גד.
 
חוץ מספרים ומחברות, יש עוד דבר שחשוב מאוד שתכניסו לתיק של הילדים (כן, גם אלה הגדולים שכבר לומדים בתיכון) כל בוקר-  סידן !!!
מפתיע ? אולי, אבל מתברר שסידן הוא אחד ממרכיבי התזונה הדרושים ביותר לילדים מגיל הלידה ועד גיל 18.
בהשקעה ממש קטנה תוכלו לצייד אותם בכלי חשוב מאין כמותו לשמירה על בריאותם ותרומה לגדילה וצמיחה תקינות ו...כן, אפילו הגנה מכמה מחלות בעתיד.
רוב ההורים (ובעיקר האמהות) מכירים את הסידן דווקא מחייהם הפרטיים. כמעט כולם יודעים שיש לשים לב לכמות הסידן בתפריט בגיל המבוגר ובעיקר לאחר גיל המעבר בנשים. החשש מאוסטאופורוזיס הוא ששולח נשים ליטול תוספי סידן. אבל אוסטאופורוזיס היא למעשה "מחלת ילדות". וכל כך למה?העצם שאנחנו מתחילים לשים לב אליה בגיל 50 מתחילה להיבנות עם הלידה (ולמעשה כבר בתקופת העוברות).
תקופת הילדות וההתבגרות הן למעשה תקופות קריטיות לבנייה תקינה של העצם. בתקופה בה מתארכות העצמות ועמוד השדרה מתעצב דרושה כמות יומית גדולה של סידן כדי לספק את הדרישה המואצת של הגוף. מסת העצם שתבנה בשנים אלה היא זו שתשמש אותנו לאחר מכן לאורך כל חיינו. כלומר,  כדי להגיע לגיל 50 עם מסת עצם צפופה יש להקפיד על צריכת סידן מספקת כבר בילדות ולאורך כל החיים.
הדבר מקבל משנה חשיבות במשפחות בהן אחד או יותר מבני המשפחה סובלים מאוסטאופורוזיס.
 עוד השפעה חשובה שיש לצריכת הסידן בגיל הצעיר היא ההשפעה על בריאות השן. בשנים בהן בוקעות השיניים ולאחר מכן מתחלפות שיני החלב בשיניים קבועות, דרוש הסידן לבניית שיניים חזקות ובריאות.
 חוסר אספקת סידן תקינה יפגע בבריאות השן.
ואם עוד לא השתכנעתם הרי שמחקרים מראים שלסידן יש יתרונות נוספים חוץ מהשפעתו על השלד:
 
  1. סידן והשמנה -  מתברר שצריכת סידן בכמויות היומיות המומלצות מועילה במניעת השמנה ובטיפול בה. ניתוח נתונים ממחקר רחב היקף                   ( NHANESIII ), הראה כי צריכת הסידן, נמצאת ביחס הפוך לשומן הגוף. מחקר אחר הראה שתוספת 300 מ"ג סידן ליום לילדים תרם לירידה במשקל של קילוגרם נוסף באותה תוכנית תזונה בהשוואה לילידם שצרכו פחות סידן. המחקרים מראים שמי שצורך כמות סידן גדולה יותר נהנה ממשקל גוף , אחוז השומן בגוף, היקף המותניים וכמות השומן באזור הבטן נמוכים יותר ממי שצורך פחות סידן. לצערנו , נגע ההשמנה בקרב ילדים ובני נוער גדל משנה לשנה וכ – 30% מהם סובלים מדרגה זו או אחרת של השמנה. לסידן שמקורו בחלב, קיימת השפעה גדולה על צמצום המשקל וצבירת שומן ועידוד פירוק שומן. השפעה זו מיוחסת לחומרים פעילים נוספים בחלב הפועלים לחיזוק פעילותו של הסידן להפחתת רקמת השומן.
  2.  הפחתה ברמת הכולסטרול בדםמחקרים שנערכו בשנים האחרונות מראים שצריכה גבוהה של סידן עשויה לסייע גם בהפחתת הכולסטרול הכללי והכולסטרול הרע ולהגדיל את חלקו של הכולסטרול הטוב ביחס לסוגים אלה.
  3.  השפעה על סוכרת ומחלות לב – גם בתחום זה יש למוצרי החלב המכילים סידן יתרון. מחקר שפורסם בכתב העת של ארגון הרפואה האמריקאי – JAMA - מצא כי צריכה מרובה של מוצרי חלב עשויה להקטין את הסיכון להתפתחות סוכרת ומחלות לב, בצעירים בעלי עודף משקל.
  4. יתר לחץ דם- השפעתו של הסידן על הפחתה ברמות יתר לחץ דם ידועה כבר מספר שנים. הדבר חשוב במיוחד לאור העובדה שבשנים האחרונות מופיעים יותר ויותר מקרים של ילדים ובני נוער הסובלים מיתר לחץ דם.
  5. סרטן – מחקרים מראים שלתוספת סידן לתפריט השפעה במניעת סרטן מסוגים שונים, בעיקר סרט המעי הגס.
 
כמות הסידן הדרושה לילדים בגילאי 4 – 8 היא 800 מ"ג ביום ולילדים גדולים ונוער – 1300 מ"ג סידן ביום.
אבל, מסקר שנערך על ידי המחלקה לתזונה והמרכז הלאומי לבקרת מחלות עולה כי צריכת הסידן בישראל נמוכה בהרבה מהצריכה המומלצת .
חשוב להדגיש שמאוד מומלץ לשלב כחלק ממוצרי החלב גם יוגורט ומוצרי חלב אחרים שבהם חיידקי מעי ידידותיים המשפרים את ספיגת הסידן וגם כאהל המכילים סיבים תזונתיים ייחודיים (FOS ) המשמשים קרקע מזון לחיידקים.
ועוד טיפ קטן :  רצוי לבחור מוצרי חלב בטווח אחוזי שומן של 1.5% עד 5%. זהו טווח אידיאלי שאינו מכניס כמות גדולה של שומן לתפריט ויחד עם זאת מאפשר ספיגה אופטימלית של הסידן. מומלץ לשלב בארוחות אלה גם ירק או פרי המכילים ויטמין C (תותים, פלפל אדום, קיווי, פרי הדר) שישפרו את ספיגת הסידן ממוצרי החלב.
יתרונות חלב צאן בתזונת ילדים – ליאורה חוברה
מוצרי חלב חשובים מאוד לגדילת ילדים. הם עשירים בחלבונים, סידן, ויטמינים ומינרלים - כולם חשובים מאוד לגדילה ולהתפתחות. אבל לא כל הילדים אוהבים מוצרי חלב בקר. חלקם חשים מחושי עיכול או הגברה בייצור ליחה בתגובה לאכילת מוצרי חלב פרה. לכל אלה מתאימים מאוד מוצרי חלב צאן- עיזים וכבשים.
יתרונות חלב צאן:
הרכב החלב
החלבון – חלב עיזים הוא מקור לחלבון בעל ערך ביולוגי גבוה. כלומר מתאים וזמין לגוף האדם, לבניה של שרירים, חלבוני דם, אינזימים, נוגדנים וכו' .
חלב צאן מכיל יותר חלבון מאשר בחלב פרה , מצד אחד ומצד שני הוא קל יותר לעיכול ופחות גורם לכאבי בטן, נפיחות, גזים וכו'. הגבן הנוצר מחלב צאן בקיבה עדין יותר והפתיתים שלו קטנים יותר . מה שבסופו של דבר מקל על העיכול.
מעבר לכך .חלב צאן דומה יותר בהרכבו לחלב אם.
הלקטוז – סוכר החלב
יש ילדים שאכילת מוצרי חלב פרה גורמת להם לאי נחת במערכת העיכול בגלל שהם סובלים מחסר בלקטאז. היא נובעת מחוסר יכולת מלאה או חלקית לפרק את סוכר החלב -הלקטוז. חשוב לדעת כי חלב צאן מכיל פחות לקטוז בהשוואה לחלב פרה. בנוסף, בגלל הרכב החלבון הייחודי (כמו שתואר לעיל) עיכול חלבוני החלב מחלב צאן טוב יותר, מה שתורם להפחתה בתסיסה   במעי הגס ובסופו של דבר להקלה על תסמינים דומים לאלה של חסר בלקטאז.
לכן מומלץ למי שסובל מחסר בלקטאז , כחלק מהטיפול התזונתי, לעבור למוצרי חלב צאן. מה שיאפשר אספקת טובה של חלבון וסידן יחד עם עיכול מיטיבי.
השומן
 חלב צאן מכיל יותר חומצות שומן קצרות בהשוואה לחלב פרה. חומצות השומן הקצרות מאפשרות עיכול קל יותר. הן מנוצלות ביתר קלות לייצור אנרגיה ולכן פחות מופנות לאחסון ברקמת השומן בגוף. ובנוסף הן תורמות לירידה בייצור כולסטרול. מעבר לכך, גודל חלקיקי השומן בחלב צאן קטן יותר, מה שגורם ליצירת תמיסה הומוגנית ועיכול טוב יותר וזה הופך את השימוש בו למומלץ גם במצבים של מחלות מעי, דלקות אחרי ניתוחי מעי וכו'.
ויטמינים ומינרלים
ויטמינים ומינרלים רבים נמצאים בכמות גדולה יותר במוצרי חלב צאן בהשוואה למוצרי חלב בקר.
חלב עיזים מכיל 34% יותר סידן מחלב פרה
חלב עיזים מכיל 16% יותר מגנזיום מחלב פרה
חלב עיזים מכיל 42% יותר זרחן מחלב פרה
חלב עיזים מכיל 45% יותר אשלגן מחלב פרה
חלב עיזים מכיל 49% יותר ויטמין Cמחלב פרה
חלב עיזים מכיל 86% יותר ויטמין A מחלב פרה
חלב עיזים מכיל 37% יותר תיאמין מחלב פרה
חלב עיזים מכיל פי 600 יותר מנגניז ופי 400 יותר נחושת מחלב פרה
גם ספיגת ויטמינים ומינרלים טובה יותר מחלב צאן. –מתוך כלל הויטמינים ומינרלים נבדקה ספיגת סידן וזרחן והוכח שהיא היתה יותר טובה מחלב עיזים בהשוואה לחלב פרה.
זמן העיכול
חלב צאן שוהה בקיבה 30- 20 דקות וחלב פרה עשוי לשהות עד 3 שעות מה שתורם לעיכול קל יותר של חלב הצאן עבור ילדים ומי שסובלים ממערכת עיכול רגישה
 
לסיכום - מצבי מחלה ובריאות שבהם יש יתרון לחלב צאן:
 
  1. תסמונת המעי הרגיז – זוהי ,כידוע תסמונת רחבה מאוד והסובלים ממנה מדווחים על סימפטומים רבים. בגלל שעיכול החלבון והשומן מחלב צאן קל יותר בהשוואה לזה של חלב פרה וכמות הלקטוז קטנה יותר, רבים מהסובלים מהתסמונת עשויים להפיק יתרונות רבים ממעבר לצריכת מוצרי חלב צאן.  
  2. מצבי אלרגיה לחלב פרה – חלק מהילדים האלרגים לחלב פרה לא יהיו אלרגים לחלב צאן ולכן כדאי לבדוק אפשרות תזונה המשלבת חלב צאן. יש לעשות זאת , כמובן, תחת פיקוח רפואי.
  3. במצבים של מחלות מעי, דלקות כרוניות של המעי כמו קרון וקוליטיס מומלץ לנסות מעבר לחלב צאן. 
  4. תת תזונה – חלב צאן כאמור עשיר יותר בחלבון, בשומן בויטמינים ובמינרלים. במצבים של תת תזונה, לאחר ניתוחים או מחלות קשות או בתת משקל מומלץ להוסיף לתזונה מוצרי חלב צאן כדי לשפר את איכות התזונה והרכבה.
  5. ילדים ספורטיביים חובבים ומקצוענים זקוקים לכמויות גדולות יותר של חלבון, שומן , ויטמינים ומינרלים ולכן לחלב צאן יש עדיפות מבחינתם.
 
רפואה סינית ומשלימה
רוב הגישות ברפואה סינית, משלימה נטורופתיה מעדיפות מוצרי חלב צאן על פני חלב פרה. יש מטפלים הממליצים המלצה גורפת על הימנעות ממוצרי חלב אבל כאמור זוהי גישה קיצונית שאינה לוקחת בחשבון את היתרונות העצומים של מוצרי החלב. כדאי לדעת שמוצרי חלב צאן משלבים אלת יתרונות החלב עם העובדה שהם קלים יותר לעיכול, פחות מקררים ולכן מתאימים לאכילה גם בחורף , יותר מתאימים למי שסובלים ממחלות מערכת עיכול, טחול חלש וכו, ופחות תורמים ליצירת ליחה.
לסיכום, חשוב לזכור כי מוצרי חלב מהוים מרכיב חשוב בתזונה המערבית. הם עשירים במרכיבי תזונה חשובים ורוב האנשים צורכים מהם מידי יום. מחלבות גד מיצרות מגוון גדול של מוצרי חלב צאן, כולל מוצרים פרוביוטיים בטווח אחוזי שומן רחב, מאפשר גם למי שאינם מצליחים לעכל מוצרי חלב בקר, להנות ממוצרי הצאן, להעשיר את התזונה שלהם בחלבון, סידן, ויטמינים ומינרלים ולגוון את התפריט היומי.
 
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים