חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
מאסטרים אמיתיים במכללת השף

 
 
 
 
 
   
הכשרת הטבחים והפיכתם לשפים בישראל קפצה מדרגה בשנים האחרונות לאחר שמחזור נוסף של קורס מאסטרים מתקדם בטבחות הסתיים בסניף תל אביב של מכללת השף. הקורס היוקרתי והמושקע נותן ל- 20 טבחים את האפשרות הייחודית להשתדרג  ולהתמקצע עוד יותר בתחום. אפשרות שכמעט ולא הייתה להם לפני כן.
 
אדווה שוקרון שעובדת כטבחית באינטל והינה בוגרת קורס טבחות של בסניף באר שבע של המכללה, יונתן אלקריף שעובד כטבח ותיק במלון שרתון ונועם דעבול מקייטרינג שולץ היו בין 20 התלמידים של קורס המאסטרים אשר החליטו למנף ולשדרג את יכולותיהם הקולינריות בדרכם במעלה סולם הקריירה. הקבלה שלהם לקורס לא היתה מובנת מאליה. הם חוייבו לעבור מבחן קבלה הדוגם את רמת ידיעותיהם בטבחות ובהתאם לכך נבחנה התאמתם וכשירותם להשתלבות בקורס. בנוסף נדרש מהם להיות עם שלוש שנות ניסיון במקצוע לפחות.
 
מכללת השף שעשתה בשנים האחרונות מהפכה קונספטואלית בתחום לימודי הקולינריה בישראל על ידי יישום מתודולוגיות חדשניות ושילוב של לימוד תיאורטי עם עבודה מעשית במטבחים וסטאז הכניסה את הגישה גם למאסטרים כדי שהחוויה הלימודית תרחיב את היכולות של הטבחים ותאפשר להם להמריא לרמות חדשות של יצירתיות בבישול.
 
לימור גנות מנכל"ית רשת מכללות  השף שהתוותה את התוכנית הפדגוגית  ביחד עם צוות המכללה מספרת על החשיבה שעומדת מאחורי התוכנית: " מנסיעותינו ברחבי העולם לכנסים מקצועיים ובאמצעות הקשר שלנו לעולם הקולינריה בחו"ל אנו חווים את הטרנדים ואת החדשנות של עולם הבישול והמסעדנות. העדכון השוטף אפשר לנו להתמקד בתוכנית לימודים שממזגת את הכאן והעכשווי עם מה שקורה מסביבנו. וכך הסטודנטים שמשתמשים בחומרי גלם מקומיים מהמשובחים ביותר עוסקים במתכונים של המטבח הישראלי המודרני לצד סדנאות וטכניקות בישול ממטבח הגורמה הצרפתי ושיטות מתקדמות מהבישול העילי".
 
בנוסף לידע הנרחב בתחומי הבישול לקחו במכללה בחשבון גם שהלימודים יאפשרו לטבחים לשדרג את עצמם במידה וירצו לפתוח עסקים פרטיים כמו קייטרינגים, מסעדות שף או במידה וירצו להיכנס לתחום הייעוץ הקולינרי. ולכן כלכלנים ומומחי תזונה נרתמו לעניין והושם דגש על כל התהליך של בניית עסק גסטרונומי מראשיתו עם כל התחשיבים הכרוכים בהשקעה בעסק: עלויות בניה, הצעות מחיר, קונסטרוקציה, תכנון מטבח, תכנון ועיצוב הפנים. ולאחר מכן תכנון התפריט של המסעדה עם התחשבות בעלויות של הפרודוקטים, שווק העסק בעיתונות ובאינטרנט תוך שימוש במודלים מתקדמים של שיווק ברשתות חברתיות, בניית תפריטים לאירועים ומקסום הערך הכלכלי של כל אירוע.
 
השף בן נרושביץ שבתפקידו היומיומי מנהל את סניף תל אביב של רשת מכללות השף הוביל את הצוות הפדגוגי. שף נרושביץ הוא בוגר ה FRENCH CULINARY INSTITUTE  שבארצות הברית עם ניסיון והבנה נרחבת של עולם הקולינריה בארץ ובחו"ל. נרושביץ מדגיש כי מטרת ההכשרה היא לקחת את הטבחים ולהפוך אותם למאסטר שפים על ידי כך שבאמצעות מה שלמדו הם יוכלו להחדיר את החדשנות בעסקים שהם עובדים בהם כיום או בעסקים עתידיים שיפתחו וייתנו ייעוץ. החוויה שהם עברו אצלנו במהלך ההכשרה אמורה לפתוח להם את הראש ולהקנות להם את הכלים כדי לראות את עולם הקולינריה במבט של 360 מעלות במקום מה שראו לפני כן.
 
במכללת השף משדרגים את הקורסים כל הזמן. "התחום שלנו הוא דינמי ומרתק", מדגישה לימור המנכל"ית, " אי אפשר לשמור על שיגרה. השטח כל הזמן מבעבע והלקוחות שלנו, קרי הסטודנטים, רוצים כל הזמן להתעדכן בחידושים. הם צמאים לידע חדש. גם ההפריה בין טבחים מוכשרים שהגיעו אלינו מכל רחבי הארץ כאשר לכל אחד מהם ניסיון וידע משלו הפרתה מאד. נוצרו חברויות וקשרים חדשים בין התלמידים מה שעשוי להביא בעתיד לשיתופי פעולה ואולי גם לקשרים עסקיים מניבים."
 
ההרשמה לקורס המאסטר בעיצומה והדרישה רבה. במכללה שוקדים אולי לפתוח קורס נוסף באחד מחמשת הסניפים של המכללה כך שתהיה הזדמנות לשפים נוספים ללמוד. אך לימור מבהירה כי סניף תל אביב נמצא שתי דקות הליכה מרכבת ההגנה כך שהנגישות לסניף קלה ביותר.
 
 

 
     
 
 
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים