חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
מדליוני כבד אווז שלוקים בציר יין לבן

 
 
 

באדיבות שף ראשי אריק דהן
משכן האירועים בית האופרה




מרכיבים
 
1 ק"ג כבד אווז מופשר ומוכשר בשלמותו
4 יח' בננות ישרות ככל האפשר
50 גר' סוכר לבן

מרכיבים לציר

1 בקבוק יין לבן באיכות טובה
10 יח' תפוז סיני
100 גר' צימוקים בהירים
1/4ק"ג סוכר לבן
2 יח' מקל קינמון
3 יח' כוכבי אניס או 1/4 כוס עראק
1 כפית ברנדי
3 יח' עלי דפנה
5 יח' פלפל אנגלי שלם
קורט מלח / קורט פלפל שחור גרוס

מרכיבים למשמש ממולא

8 יח' משמשים יבשים ומושרים במים חמים
80 גר' בשר כבש טחון ומבושל


מרכיבים לקדאיף

300 גר' שערות קדאיף מופשרים ועטופים ב-50 גר' מחמאה מומסת
50 גר' פיסטוק גרוס
50 גר' אוכמניות מיובשות

אופן ההכנה

המנה למעשה מורכבת ושמה המלא הוא: מדליוני כבד אווז שלוקים בציר יין לבן, תפוז סיני וצימוקים על מצע קדאיף בפיסטוק ואוכמניות מיובשות ומונחים לצד קדירת משמש במילוי בשר כבש, צנובר ובעיטור רצועות בננה קריספיות. מכניסים את כל חומרי הציר לסיר ומבשלים על אש נמוכה כ-15 דק'. מוסיפים את כבד האווז בשלמותו לבישול של 10 דק' (כאשר לאחר 5 דק' הופכים צד). מוציאים את כבד האווז ומניחים להתקרר מעט. מוסיפים את המשמשים הממולאים לסיר לבישול של כ-5 דק' ומוציאים מהסיר. מניחים לציר להתרכז עוד כ-5 דק' לקבלת רוטב סמיך. פורסים את הבננות לאורכם לפרוסות בעובי של כ- 2-3 ס"מ. מניחים על תבנית אפיה (ללא הקליפה), בוזקים מעט סוכר לבן ומכניסים לתנור למשך שעה שלמה ב-120 מעלות. מערבבים את שערות הקדאיף עם הפיסטוק וממלאים בכלים אישים חסיני חום, כאשר מעל הקדאיף מפזרים את האוכמניות ומכניסים לאפייה של כ- 15 דק' ב-175 מעלות.

להרכבת המנה

לוקחים צלחת מלבנית גדולה או כל צלחת גדולה, מניחים בצד הצלחת את המשמשים הממולאים ביחד עם צימוקים בתוך כלי הגשה קטן. בצידה השני של הצלחת מניחים את הקדאיף פורסים 2 מדליונים מכבד האווז ומניחים מעל. מניחים את פרוסות הבננות בין כבד האווז למשמשים, מקשטים בזילוף של הרוטב ציר שהצטמצם על הצלחת ובכמה יח' של תפוז סיני.
 
   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים