חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
מה שבטוח

 
 
 

מדובר בסיכון האורב לפתחו של כל שף במטבח; סכנה לחיי לקוחותיו. החל מקלקול קיבה והרעלת קיבה - ועד לנזק בלתי הפיך ולמוות. רבים מהשפים אינם מודעים לחשיפתם לתביעות פליליות ואזרחיות. יש להיערך לכך מראש.

שף מיקי ניר
באדיבות מזון +
 
 
"...אפרת בת ה-26 הסובלת מאלרגיה לאגוזים הזמינה קינוח במסעדה בת"א, לאחר שבעלי המקום הבטיחו לה שהשוקולד במנה אינו מכיל אגוזים. בתוך שעות ספורות היא פיתחה תגובה אלרגית קשה ואושפזה בטיפול נמרץ באיכילוב. מצבה המשיך להידרדר - והבוקר היא נפטרה...
"יום לאחר שנודע על המקרה הטראגי, משפחתה של חן אפרת יוצאת למאבק במסעדה שבה לטענתה אכלה את המנה שגרמה למותה: "לה גופרה" שבמרכז תל-אביב..." (
Ynet 21.7.2011)
אני מקווה שמהסיפור הזה מישהו ילמד לקח ויבין שהסעדה של אנשים דורש
מקצועיות, לימוד ותעודה מוכרת.
לא ייתכן שכל מי שמעט (או הרבה) כסף בידו, יפתח מסעדה או חברת קייטרינג ויתחיל להאכיל מאות ואף אלפי סועדים מבלי שיהי לו שמץ של מושג בתורת הבישול, בהלכות מזון, תזונה והיגיינה.
מילא שהוא לא למד לנהל עסק בתחום המזון, הנזק העיקרי שהוא יכול לעשות זה "להפסיד את המכנסיים". אבל בעסקי המזון אנו עוסקים בדיני נפשות.
עו"ד שלמד, נדרש לעמוד בבחינות כניסה לתחום המקצועי, אותו הדבר רו"ח, הנדרש לעמוד גם הוא בבחינות לקבלת תעודת הסמכה. הנזק המרבי שאחד מהעוסקים במקצועות הללו יכול לגרום הוא נזק כספי ואפילו כבד.

אבל שף ללא ידע קולינארי שלא למד יכול לעשות מנות אוכל מדהימות, בעלות טעמים נפלאים עם יצירתיות מתפרצת ובמחי יד אחת לגרום להרעלת מזון ולמותו של הקליינט שלו.

סכנה מעבר לפינה


"...מלון באילת שילם לאחר פשרה פיצויים של אלפי ₪ לבני משפחה אחת ש"זכו" בקלקול קיבה בעת חופשתם. לשמחתם של המנכ"ל והשף לא הוגשה נגדם תביעה אישית..."

"...עשרות בני אדם נפגעו מהרעלת קיבה, לאחר שאכלו מזון מקולקל, בבית תמחוי סמוך לציון הרשב"י..".
"...משרד הבריאות בודק חשד לפיו 30 עובדים של חברת תדיראן בפתח תקווה לקו בהרעלת קיבה..."
"...כתב התביעה נגד מסעדה טוען התובע כי ביום 3.7.96, בשעת אחר הצהריים, אכל ממאכליה של המסעדה, ובסמוך לאחר שסיים ארוחתו חש ברע ולקה בהרעלת מזון עד כי נזקק לאשפוז בבית חולים. התובע מבקש כי הנתבעים יפצוהו בגין הנזקים שנגרמו לו כתוצאה מהרעלת המזון בה לקה, בסך של 7,500 ₪..."

באירופה ובארה"ב הולכת וגוברת הדרישה לתעודת שף מוסמכת בעיקר בגלל שהשלטונות נוטים להעמיד לדין, שפים, מנכ"לי בתי מלון ובעלי מסעדות, במקרה של הרעלת מזון. אנשים המעורבים בהרעלת מזון יכולים במקרה הטוב להיות מפוטרים ובמקרה יותר גרוע לשלם קנסות כבדים.
"...150 חיילים לקו ביום ראשון בהרעלת מזון בבית הספר להנדסה קרבית ליד עובדה..."
את מי יתבעו החיילים?
אינני יודע עם בעלי המסעדה "לה גופרה" ישרדו את המשבר. אינני יודע האם יתבעו
אותם בתביעה אזרחית והאם יש להם אחריות שילוחית או/ו פלילית?
ההתנהלות המשפטית, אם תהיה, עלולה להתארך שנים רבות, עלותה גבוהה מאד ומי יודע מה יהיו התוצאות בסופה.
דבר אחד בטוח, את חן אפרת לצערי, לא ניתן להחזיר לחיים. אבל האם ניתן למנוע הישנות מקרים כאלה בעתיד?
בחילות, שלשולים והקאות, אלה התסמינים מהם סבלו 115 נערים ונערות שהתארחו בפסטיבל מחולות בעיר לפני מספר שבועות. בעליו של בית המלון "גלי אילת" בני זרח שבו התארחו הצעירים רמז לאחריות חברת הקייטרינג שסיפקה את המזון לאירוע (מן העיתונות).


פוליסה ייעודית

אחת הדרכים להימנע מהישנות מקרים כאלה היא לימוד והדרכה של אנשי המקצוע ובעיקר את השפים.
כדי לעודד את בעלי העסקים להעסיק שפים מקצועיים ומלומדים יש לפתות אותם בפוליסת ביטוח ייעודית. לכן אני מציע שחברות הביטוח יעשו פוליסת ביטוח אחריות מקצועית לשפים בעלי תעודת הסמכה מוכרת.
ביטוח אחריות מקצועית מעניק לשף כיסוי לכל פעולה מקצועית שבעקבותיה נגרם נזק
ללקוח שלו, בין אם במודע או שלא. בתי המשפט עמוסים בתביעות מסוג זה וההליכים המשפטיים הארוכים והמתישים מקשים מאוד על בעלי העסקים העצמאיים להמשיך לעבוד בעבודתם כרגיל ולהמשיך לפרנס את משפחתם בכבוד הן בשל איבוד הזמן והן בשל התשלומים הרבים לניהול המשפט וכמובן גם תשלומי הפיצויים הנגזרים עליהם לרוב.

ביטוח הוצאות משפטיות


כיצד לעשות זאת?
חברת הביטוח תעשה פוליסת ביטוח אחריות מקצועית דוגמת הפוליסה הנעשית לעו"ד, רו"ח, מתווכים בעלי מקצועות חופשיים אחרים.
הפוליסה תכסה ללא תשלום נוסף גם הוצאות משפטיות סבירות הדרושות לצורך הגנה על המבוטח במקרה של תביעה. ביטוח ההוצאות המשפטיות הוא כיסוי מהותי וחשוב משתי סיבות: מימון ההוצאה הכספית הנדרשת על מנת להתגונן מפני תביעה ובחירה של המומחה המתאים לניהולה.
שפים שיעברו סיווג מקצועי (נגיד מסוג 3 ומעלה) יקבלו מחירים מיוחדים.
פעילות זו יש לעשות בשיתוף משרד התמ"ת, איגודי השפים, רשתות בתי המלון הגדולים, איגוד המסעדות וחברות הקייטרינג הגדולות.

 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים