חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
ממרח כבד מתקתק עם תאנים ופתיתי מלח צ'ילי

 
 
 

באדיבות השף שגב משה לחברת המלח לישראל
בהשראת סדרת "מלח הארץ טעמי עולם"

 

רכיבים ל-10 מנות

700 גרם כבד עוף נקי
5 כפות שמן זית
1 כפית פתיתי מלח צ'ילי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
4 ביצים קשות מקולפות

לריבה

5 בצלים אדומים גדולים (700 גרם) קצוצים דק
7 תאנים מיובשות (100 גרם) קצוצות
1 כוס סוכר חום (180 גרם)
1/2 כפית אבקת קינמון
1 כוס יין אדום מתוק (260 מ"ל)

לקרוסטיני

1 באגט טרי חתוך  לפרוסות שוות בגודלן
1/2 כפית אבקת קינמון


להגשה

1/2 כפית פתיתי מלח צ'ילי
אחד או יותר מהמרכיבים הבאים: עלים ירוקים , מקל קינמון וצנוברים

אופן ההכנה

מכינים את הריבה

בסיר קטן מרתיחים את היין עם הסוכר, מבשלים ומערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס.
מוסיפים בצל ותאנים ומערבבים היטב. מבשלים 10 דק' על להבה בינונית, מוסיפים אבקת קינמון ומערבבים עד שמתקבל רוטב אחיד.
מבשלים 15-20 דקות על אש נמוכה, עד שמתקבלת ריבת בצל סמיכה.

מכינים את הקרוסטיני

מחממים תנור לחום גבוה מאוד (230 מעלות), מניחים את הבאגט הפרוס בתבנית אפיה וקולים בתנור הלוהט 2 דקות או עד שמתקבל גוון שזוף.
מוצאים את פרוסות הבאגט מהתנור, בעודן חמות מפזרים מעליהן אבקת קינמון.

מכינים את ממרח הכבד

בקערה גדולה מערבבים את הכבדים עם 4 כפות שמן זית ומלח גס. מחממים היטב מחבת טפלון ומקפיצים בו את הכבדים. כאשר הכבדים מגיעים לרמת העשייה הרצויה מוסיפים 4 כפות גדושות של ריבת בצל ומקפיצים יחד. מעבירים למעבד מזון את תכולת המחבת ומוסיפים את הביצים הקשות. מפעילים את מעבד המזון בפולסים, כדי לא לקבל מרקם חלק לגמרי.


הטיפ של שגב

את הממרח העשיר מגישים עם הקרוסטיני: מניחים על פרוסות הבאגט הקלוי שכבה נדיבה של ממרח ומעליו מוסיפים חצי כפית מריבת הבצל. רגע לפני ההגשה מעטרים את המנה בעלים ירוקים, מקל קינמון או כל קישוט אחר שאוהבים.

   

 צילום: דניאל לילה
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים