חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
מרק כרובית בניחוח הודי

 
 
 

חומרים ל-6 מנות

הכרוביות במלוא הדרן בימים אלה, מבריקות בלובנן, עטופות בעלים ירוקים ובעיקר...כל כך טריות.

נכין מרק כרובית עם טעמים מפתיעים...זרעי כוסברה וזרעי כמון נקלים בסיר חם, מפיצים ניחוח וטעם שונה...תוכלו תמיד להתאים את מידת החריפות לטעם אותו אתם אוהבים.
1 כפית זרעי כוסברה טחונים (במטחנת קפה או בעזרתמכתש ועלי)
1 כפית זרעי כמון טחונים (במטחנת קפה או בעזרת מכתש ועלי)
1 כפית פפריקה חריפה
1/4 כפית שבבי צ'ילי
1/4 כפית כורכום
2 כפות שמן זית
1 בצל מקולף וחתוך לקוביות
1 גזר מקולף וחתוך לקוביות
1 ראש כרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות, מופרדות לפרחים.
1/2 חבילה עלי כוסברה טריים, קצוצים
3 כוסות ציר מרק ירקות
3 כוסות מים
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס טרי
1/2 חבילה עלי כוסברה טריים, קצוצים
מיץ מחצי לימון סחוט טרי
להגשה: יוגורט עיזים

אופן ההכנה:
1. מחממים סיר כבד על להבה גבוהה עד שחשים שתחתית הסיר חמה. קולים, ללא שמן, את זרעי הכוסברה והכמון הטחונים, את הפפריקה, הצ'ילי והכורכום למשך דקה. אוחזים בידיות הסיר, ומניעים את הסיר ימינה ושמאלה על מנת שהתבלינים לא יחרכו.
2. מוסיפים בזריזות את שמן הזית וקוביות הצל והגזר, מנמיכים את הלהבה, מערבבים היטב בעזרת כף עץ ומבשלים עד שהגזר והבצל מתרככים מעט. להקפיד לא להשחים את הבצל.
3. מוסיפים את פרחי הכרובית, עלי הכוסברה הטריים והנוזלים, מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל.
4. מבשלים על אש נמוכה במשך כשלושים דקות או עד שהכרובית רכה.
5. מורידים את הסיר מהאש ובעזרת מזלג או מטרפה, בתנועות עדינות, מפוררים מעט את פרחי הכרובית. המרקם המועדף הוא פרחי כרובית נימוחים בפה ולא מרק טחון.
6. מוסיפים מיץ לימון ועלי כוסברה טריים.
להגשה: ניתן להוסיף כף יוגורט עיזים במרכז קערת המרק של כל סועד.
 
 
באדיבות: כרמית אלקיים
 
               שפית- "בריא" מטבח גורמה פרטי
              
   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים