חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
מרק ריבוליטה / מרק לחם

 
 
 

באדיבות שף אליאב גולדנברג
ממסעדת ג'ויה



מרכיבים

 - 300 גרם שעועית לבנה (אמריקאית) יבשה
 - 5 עלי מרווה
 - 1 ליטר מים לבישול

מניחים את השעועית בקערה, מכסים במים ומשרים במשך הלילה.
מבשלים את השעועית במים עם 5 עלי מרווה בסיר עם מכסה עד שהשעועית מתרככת.
מורידים את הסיר מהאש, משאירים את השעועית במי הבישול.
מי הבישול ישמשו בהמשך המתכון.

 - צרור עשבי תיבול; 2 גבעולי פטרוזיליה, גבעול מרווה, גבעול בזיליקום.

מפרידים את העלים מהגבעולים, קוצצים את העלים בלבד.

 -
400 גרם נטו לחם כפרי לבן של ארקפה

נטו החלק הלבן, ללא ה"קשה". עדיף לחם בן כ-3 ימים, חתוך לקוביות.

 
- 5 עלי כרוב שחור פרוסים לז'וליינים (עלי מנגולד יכולים לשמש תחליף 
   לכרוב השחור, אותו קשה להשיג).
 - 1/4 כרוב לבן בינוני פרוס לז'וליינים
 - 400 גרם עגבניות בשלות מאוד, קלופות וחתוכחות לקוביות
 - 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לקוביות
 - 2 בצלים סגולים, חתוכים לקוביות
 - 2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות
 - 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות
 - 1/2 כוס שמן זית Extra Virgin
 - מלח

אופן ההכנה

שמים בסיר את שמן הזית, את קוביות הבצל, הגזר והסלרי ואת עשבי התיבול הקצוצים.
רק אז מניחים את הסיר על אש נמוכה למשך כ-10 דקות.
לאחר שקוביות הירקות בסיר נהיות מעט שקופות ומקורמלות מוסיפים את הז'וליינים של הכרוב והכרוב השחור.
מבשלים את התערובת על אש גבוהה למשך 10 דקות.
מוסיפים את קוביות העגבניות, מבשלים 5 דקות נוספות.
מוסיפים את קוביות תפוח האד'מה.
מתבלים בכפית מלח. מוסיפים 1 ליטר מים וממשיכים לבשל על אש גבוהה למשך 20 דקות.
מוסיפים את השעועית המבושלת עם מי הבישול.
מנמיכים את האש ומבשלים למשך 20 דקות נוספות.
טועמים, מוסיפים מעט מלח לפי הצורך ומכבים את האש.

לפני ההגשה

מביאים את המרק לרתיחה.
מוסיפים למרק את קוביות הלחם הישן. מערבבים ערבוב קל.
מעבירים לכלי הגשה. בכל  כלי מזליפים על המרק כמות נדיבה של שמן זית איכותי.


   
צילום: בועז לביא
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים