חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
משולחן לשולחן

 
 
 

לקט ישראל - בנק המזון הלאומי

היה שותף למאמץ לעזור לנזקקי ישראל.

אתם מחליטים - אנחנו מבצעים
 

 לקט ישראל - בנק המזון הלאומי, פועל לשיפור הביטחון התזונתי של נזקקים בישראל.
הארגון עוסק בהצלת עודפי מזון וחלוקתם למאות ארגונים המסייעים לאוכלוסיות חלשות .
 הקיץ בעיצומו ועמו אירועים עתירי משתתפים ועתירי מזון.
באם יש סיכוי  לעודפי מזון – נשמח לדעת ! אנחנו הכתובת שתמיד חיפשתם  !
מרגע איסוף המזון, הארגון לוקח על עצמו את מלוא האחריות על חלוקתו, מימון כל הוצאות האריזה, ההובלה והעברתו בתנאים היגייניים ובמהירות האפשרית לנזקקים.
 נוכל לעשות זאת בזכות שיתוף הפעולה שלכם.
לקבלת פרטים נוספים על אופן ביצוע העברת המזון העודף ניתן לפנות ל:
רחלי פפר – מנהלת פרויקט איסוף משולחן לשולחן .
rachel@leket.org  או בטלפון 09-7441757 שלוחה 109
                                טלפון נייד : 052-420-1384
 
לקט ישראל - תאור פעילות לקט משולחן לשולחן 

לקט ישראל הינו הארגון הארצי היחיד הנותן פתרון מלא לנושא איסוף עודפי המזון המבושל וחלוקתו. אופי הפעילות הינו איסוף מזון מבושל מאירועים ומקורות נוספים. כבכל אירוע עם מזון קיימת סבירות גבוהה של עודפי מזון שיישארו בתום האירוע. במידה ועודפי מזון אלה, הטובים למאכל, לא יאספו - הם יזרקו ויושמדו וכל התשומות שהושמו בהם יאבדו. לצורך מניעת השמדת המזון שלא לצורך, מפעילה לקט ישראל מוקד טלפוני המקבל קריאות לאיסופי מזון 24 שעות ביממה וכן משבץ מתנדבים לאיסוף באתרים עמם יש לנו הסכמי איסוף. חלק מפעילות המוקד הינו חיפוש אקטיבי של ספקי מזון - קייטרינג פרטי וחברות הסעדה. אנו בלקט ישראל מאמינים שהמזון חייב להגיע טרי וטעים לנזקק ולכן עלינו להקפיד ולשמור על שרשרת החימום ונושא בטיחות המזון. שאם לא כן כל הפעילות שלנו היא לשווא. לקט ישראל אינו גובה תשלום כלשהו מהעמותות להן הוא מספק את המזון המבושל. אנו מאמינים שמזון שהגיע אלינו בתרומה וללא תשלום יחולק באותה הצורה לעמותות. יתרה מכך, אנו בודקים את העמותות עמן אנו עובדים ומוודאים שהמזון שאנו מעבירים להם מחולק לנזקקים ללא תשלום.

תאור הפעילות - לקט ישראל מחלק את פעילות איסוף המזון לשני ענפים מרכזיים – ענף מוסדי וענף אירועים. 

הענף המוסדי - אנו אוספים מזון מחברות שמפעילות שירותי הסעדה במתחמים שונים – בדרך כלל חברות מסחריות, חברות הייטק, ממשלה, בתי מלון ובטחון. במסגרת הפעילות המוסדית אנו אוספים את המזון עם רכבי הארגון ועם ציוד מתאים לשמירה על שרשרת החימום (פירוט בטיחות מזון בהמשך). הנהג מגיע בשעה היעודה למתחם ההסעדה ומעביר ואוסף את המזון למיכלי האיסוף  הייעודים של לקט ישראל. הנהג מעביר את המזון הנאסף למרלו"ג ברעננה או בנשר (לפי מיקום האיסוף), שם הוא נבדק ומועבר ישירות לצריכת העמותות או עובר תהליך של צינון/קירור/הקפאה. בכל מקרה המזון יועבר לצריכה כבר למחרת ואין אנו שומרים מזון מבושל יותר מ12-24 שעות.

ענף האירועים – במסגרת פעילות זו מפעיל לקט ישראל כ-60-100 מתנדבים כל לילה 7 ימים בשבוע (יום ששי בצהריים עד כניסת השבת ומוצ"ש) באיסוף עודפי מזון מבושל מאירועים פרטיים (חתונות, בר/ת מצווה, שמחות למיניהן, מסעדות, מאפיות, שווקי מזון בימי חמישי ושישי ועוד). האיסוף כולו מתבצע על טהרת המתנדבים המגיעים לאירוע ואוספים את המזון שאחרת היה מושמד. המתנדבים אוספים את המזון ומעבירים אותו למרלו"ג הקרוב של לקט ישראל או לעמותה עמה נקבע מראש שיתוף פעולה באיסופי מזון. כאלה עמותות יש לנו רבות ופרוסות בכל רחבי הארץ. כל המזון הנאסף מאירועים אלה מועבר בתוך כלי איסוף חד פעמיים (פלסטיק) ומושם מיידית במקרר בנקודת האיסוף. כל יום עובר עובד הארגון בנקודות האיסוף ומוציא את המזון מהמקררים ולאחר בדיקה משחרר אותו לחלוקה לעמותות. 

בטיחות מזון – על מנת לשמור על בטיחות המזון נוקטת לקט ישראל באמצעים הבאים:
א.       האיסוף מתבצע באמצעות רכב קירור של האירגון המגיע בשעה היעודה לאתר החברה.
ב.         המזון הנאסף מועבר לגסטרונומים של לקט ישראל והגסטרונום עצמו מוכנס לתוך מיכל טרמו-פורט השומר על טמפרטורת המזון. 
ג.        המזון מועבר למרלו"ג של לקט ישראל ברעננה/נשר שם הוא עובר בדיקות טיב פשוטות ומאוחסן בקירור או מחולק מיידית לעמותות.
ד.       כל מזון נכנס נמדדת הטמפרטורה שלו עם הגיעו ונרשם מקור וסוג המזון.
ה.       לרשות עובדי המרלו"ג עומדת מכונת שטיפת כלים לניקוי וחיטוי הגסטרונומים.
ו.        הגסטרונומים הנקיים מאוחסנים במיכלים סגורים ויבשים עד לשימושם הבא.
ז.        צוות לקט ישראל האוסף מזון לובש ציוד מתאים לעבודה עם מזון.
ח.       תכנית האיסוף והחלוקה מבוקרת על ידי תזונאית לקט ישראל שמקבלת יעוץ מקצועי בהתנדבות מחברת שר.

לקט משולחן לשולחן במספרים:

א. במהלך 2010 אספו עובדי ומתנדבי הארגון כ-700,000 ארוחות מבושלות (מנת חלבון ושתי תוספות).

ב. לרשות הפעילה עומדים כ-2000 מתנדבים הפעילים בתכיפות של בין מספר פעמים בשבוע לפעם בחודש.

ג. צוות העובדים המפעיל את הפעילות עומד על 5 משרות כולל ניהול.

ד. עלות הצלת ארוחה אחת מלאה כ-1 ש"ח.

ה. לקט ישראל עובד עם למעלה מ-100 ספקים שונים בתחום המזון המבושל ביניהם בתי מלון, חברות הסעדה, קייטרינגים, אולמות שמחה, מסעדות ומרכזי קניות. 





 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים