חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
סופגניות אפויות

 
 
 

באדיבות שף קונדיטור יהונתן מצליח
מרצה ב"מכללת השף"



שף קונדיטור, יונתן מצליח, הינו מרצה לטבחות וקונדיטוריה במכללת השף
ובמקביל מורה לטבחות בתיכון אורט ערד.
בשנים האחרונות נעשו על ידי יונתן מספר ניסיונות כדי להגיע לבצק איכותי
לסופגניות אפויות במטרה לחסוך את כמויות השומן והקלוריות מהבצק המטוגן.
המתכון הסופי הוא מתכון של בצק שמרים עשיר בנוזלים ונוח לעבודה.
התוצאה המתקבלת היא טעם של סופגניות עם חסכון גדול בקלוריות ובשומן.
 


חומרים עבור 24 יחידות

650 גרם מים
50 גרם שמרים טריים
1 ק"ג קמח שטיבל מספר 2 מנופה
200 גרם סוכר
10 גרם מלח
3 ביצים מספר 2
3 חלמונים
100 גרם שמן
גרידה מתפוז שלם
3 כפות תמצית וניל
3 כפות רום
שמן לשימון הבצק
אבקת סוכר לקישוט
 ריבה לזילוף
(מחית אגוזי לוז כאופציה)

אופן ההכנה

שמים בקערת מיקסר עם זרוע גיטרה את המים והשמרים ומערבבים במטרפה.

מוסיפים את הקמח, הסוכר, המלח, הביצים, החלמונים, השמן, גרידת התפוז, הוניל והרום.

מעבדים במהירות נמוכה כ-2 דקות לאיחוד החומרים, מגבירים את מהירות המיקסר ומעבדים למשך 7 דקות נוספות. הבצק בסוף העיבוד ייכרך סביב הזרוע.

מעבירים לקערה ומשמנים את הבצק. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים להכפלת הנפח.

מחלקים את הבצק ליחידות במשקל 60-80 גרם ומניחים בתבנית עם נייר אפייה ברווחים של 5 ס"מ. (יש לעבוד עם ידיים משומנות).
מניחים להכפלת הנפח. בגלל שהבצק נוזלי רצוי ומומלץ להניח את היחידות בתבניות אישיות משומנות כדי לתת לצורה הסופית את המראה העגול.

מחממים תנור לחום 220 מעלות, אופים למשך 10-15 דקות לקבלת צבע חום, מקררים.

לפני ההגשה מקשטים באבקת סוכר ומזליפים ריבה רצויה.

חג חנוכה שמח!

להלן תמונות המתארות את תהליך ההכנה:

בצק לפני תפיחה



בצק לאחר התפחה



 
צורה סופית לפני אפייה




לאחר האפייה



תוצר סופי



   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים