חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
סופגניות גבינה תות ומסקרפונה

 
 
 

באדיבות קונדיטורית מירי ארזי מ"מתוקה"
קונדיטוריה ישראלית בעבודת יד


מתכון ל 35-40 סופגניות

מרכיבים לבצק:

1 ושלושת רבעי כוסות חלב
50 גרם שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
1 קילוגרם קמח
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל גרגירים
1 כפית גרידת תפוז או לימון
2 כפות ויסקי / ברנדי
100 גרם חמאה חתוכה ל-8 קוביות בטמפרטורת החדר
10 גרם מלח
2 ליטר שמן קנולה לטיגון

מרכיבים לציפוי:

250 גרם גבינת מסקרפונה של גד
1/2 כוס סוכר
1/4 כפית גרידת לימון
1/4 מקל וניל
קונפיטורה / ריבת תות איכותית

אופן ההכנה

מערבבים בקערת המיקסר במהירות נמוכה את החלב, השמרים והסוכר כדקה. מוסיפים את הקמח, הביצים,תמצית וניל גרדה והאלכוהול
.
מערבבים במהירות נמוכה כ- 5 דקות, ומכניסים את החמאה לקערה בהדרגה קוביה אחר קוביה.  
כאשר נוצר בצק מוסיפים את המלח ולשים  עוד כ- 4 דקות במהירות גבוהה יותר עד יצירת בצק אחיד גמיש רך, ולא דביק.

 אין
צורך בהתפחת הבצק, מתחילים לעבוד מיד;
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 30-40 גרם לסופגנייה קטנה, ומכדררים אותם לעיגולים חלקים.
מניחים את כדורי הבצק על תבנית משומנת היטב במרווחים זה מזה, עליהם מניחים מגבת מטבח ובטמפ' החדר מתפיחים עד שיכפילו את נפחן.
במקביל בזמן התפיחה, מחממים סיר רחב עם שמן (2 ליטר שמן קנולה, בגובה חצי הסיר) בטמפרטורה גבוהה של כ-150 מעלות.
צריך להיזהר שהשמן לא יהיה חם מדי, אחרת הסופגניות לא יהיו מוכנות מבפנים. את הסופגניות רצוי להעביר עם מרית משומנת מהמגש לשמן החם בזהירות, כשהפנים העגולות נכנסות עם הפנים לשמן, והחלק הישר מציץ החוצה. מטגנים עד לקבלת צבע זהוב, 2 דקות מכל צד, מעבירים למסננת, ומגישים את הסופגניות בטמפרטורת החדר.


הכנת הציפוי:

בקערה מניחים את המסקרפונה גד, סוכר גרדה ווניל וע"י מטרפה ידנית מערבבים היטב עד שהסוכר נמס והמילוי הפך ל"קרמי".

מכניסים את ציפוי המסקרפונה לשק זילוף, מזלפים כתר בראש הסופגניה וממלאים את החלל הנותר בקונפיטורה.

מסדרים את הסופגניות בצלחת הגשה חגיגית ויפה...בתיאבון!
 
   
צילום: יעל אילן
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים