חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
סכיני ארקוס

 
 
 

במבט לאחור נסכים כולנו כי החל משנות ה-2000 חל מהפך בתחום הקולינרי. חיפוש אחר חומרי גלם חדשים והשבחת חומרים קיימים, מציאת פתרונות ואביזרים למטבח.

מאת: איציק שגב
 

המטבח אכן הפך לחלק מרכזי בבית ולא להקניית שובע כללי בצריכת החיים היומית , אלא למעבדה, למרכז הבית בו מתרחשות עיקר החוויות בבית, הצלילים, הטעמים, והריחות הפכו את התחום לכור היתוך רגשי בו אנו חייבים להפעיל את חמשת החושים על מנת להפיק תוצאה מירבית.
מלבד חושינו הטבעיים, אנו זקוקים למספר אביזרים על מנת להפיק את התוצאה המבוקשת.

הכלי המרכזי במטבח הינו הסכין, מאז ומתמיד הסכין הינה הכלי המרכזי והעיקרי לתפעול מטבח, נוכל לוותר / לאלתר לגבי כל כלי אחר במטבח אבל הסכין הוא מלך המטבח.

בבחירת סכין מרכזית / סכיני עזר אנו נפעיל שיקול דעת רב וזאת בשל עמידות הסכין, נוחות , חדות, איכות, מותג, ומחיר.
תוך הבנה כי בחירה נכונה תלווה אותנו לשנים רבות (יש האומרים כי "סכין טובה מלווה אותי חיים שלמים").

חברת "ARCOS" הספרדית הינה מחברות הסכינים הטובות והמובילות בעולם, משנת 1875 (למעלה מ-130 שנים) בלמעלה מ60 מדינות הפרושות ביבשות השונות ברחבי העולם, תוך דיווח מתמיד על הובלת מכירות הסכינים המקצועיות בעולם.
מפעל החברה ממוקם בספרד, תוך דגש על איכות בטכנולוגיה אירופאית העומדת בתקנים מחמירים ונוקשים, בקרת איכות לתקנים בינלאומיים ביניהם HACCP ,NSF, 9001ISO.
"ARCOS" משמשת כחברה יצרנית למספר חברות גרמניות בתחום הסכינים המקצועיות.

הסוגים העיקריים בתהליך יצור הסכינים הינם סכינים מחוזקות ו סכינים רגילות. החברה מייצרת מגוון רחב של סכינים העונה לצרכי השוק המקצועי תוך דגש על איכות, טיב, ומחיר.

סכין שף מחוזק
 

הסכינים בעלי האיכות הגבוהה ביותר הבנויים מקשה אחת של פלדה משובחת. החיבור בין הידית ללהב כולל חגורת חיזוק הנוצרת ע"י לחץ מכבש בחום גבוה. חגורה זו מקנה לסכין עמידות, משקל ואיזון.   
 

סכין שף רגילה


תהליך היצור של הסכין מתבסס על חיתוך במכונה של רצועה בודדת העשויה מקשה אחת, ידית הסכין עשויה בד"כ "בקליט" (פלסטיק קשיח ואיכותי), תהליך היצור הוא חסכוני יותר מתהליך החיזוק ולכן המוצר פחות יקרלרכישה, איכות גבוהה במחיר אטרקטיבי.

הדגשים העיקריים של "ARCOS" הינם הנדסת האנוש המשולבת בעיצוב מודרני וחדשני. החברה מקפידה לשתף מעצבים מספרד ושאר מדינות אירופה, על מנת להביא בפני לקוחותיה חדשנות ויצירתיות תוך שמירה על בקרת איכות ומחיר הוגן ונוח.

מעבר לכך וגולת הכותרת היא ש "ARCOS" מקנה אחריות ל כל החיים. 
האיכות, הנוחות, המקצועיות והשרות הינם אבני יסוד בחברת "ARCOS" והם אשר הופכים את החברה למובילה בתחומה.
בניגוד לחברות שונות בתחום האביזרים למטבח אשר מאחורי המותג אין שום מפעל אלא יצרני משנה אשר רובם מצויים במזרח הרחוק, "ARCOS" הינה חברה בעלת מפעל יצרני בספרד המעסיק מעל ל500 עובדים, המשתמשים בטכנולוגיה מתקדמת וחדשנית.

להרכבת סט אולטימטיבי לשימוש במטבח נדמה את ערכת הסכינים לארגז כלים.

סכין שף – (הפטיש, פריט חובה )

סכין שף הינה סכין מרכזית העונה על מגוון שימושים קרי: חיתוך, קיצוץ, פריסה של מגוון חומרי הגלם העיקריים במטבח , כגון: בשר, עופות, ירקות, דגים.
הסכין הינה רחבה (בחלק הקרוב לידית) וקצה הסכין הינו שפיץ ישר, רוחב הסכין מקנה נוחות מירבית
בעת השימוש, תוך הרחקת פרקי האצבעות ממשטח העבודה, תנועות העבודה בעת השימוש הינן סיבוביות (תנועה מעגלית) או תנועות "משיכה" לאחור תוך משיכת הלהב על פני משטח העבודה.
אורך מומלץ : 20 ס"מ = 8 אינץ'
מילים נרדפות:סכין טבח, סכין עבודה.

 






סכין לחם / מסור (מסור , פריט חובה)

סכין המסור המקובלת הינה סכין לחם, סכין אשר סיומת הלהב מסתיימת כמו האות ת , אך נדגיש כי מגוון סכיני המסור וביניהם גם סכין לחם, מוכשרות למגוון שימושים, כגון ירקות, בצקים, מאפים, פירות, בשר מבושל. בעצם עם סכין מסור ניתן לבצע את כלל החיתוכים מלבד בשר חי ודגים (חיתוך דגים ובשר חי יש לחתוך בסכין חלקה בלבד) העבודה בסכין מסור מתבצעת בתנועות ניסור אחורה וקדימה.
אורך מומלץ: 26 סמ' – 10 אינץ'
מילים נרדפות:סכין קונדיטור, סכין פריסה משונן.


 
 

סכין טורנה (טסטר / מברג פריט חובה)

סכין הטורנה הינה סכין קילוף / קישוט / עזר לטבח המקצועי והחובבני כאחד. הטבח המקצועי מניח סכין זו בכיסו או על שרוולו, על מנת שיוכל לשלוף סכין זו בכל זמן נתון במטבח.
הסכין משמשת לניקוי וקילוף ירקות ופירות, לקישוט, עיקר העבודה עם סכין זו תתבצע בתנועות סיבוביות של פרק כף היד.
אורך מומלץ:7 ס"מ
מילים נרדפות: סכין קילוף, סכין קישוט, סכין אישית.




סכין רב"ש (פלייר, פריט חובה)

סכין רב"ש כשמה כן היא , רב שימושית, סכין בעלת להב צר וקצה מעוגל או שפיץ ישר, העונה למגוון השימושים בחיתוך ללא שיניים. נוחה לקהל אשר עדיין אינו בשל לחתוך בסכין שף אך מבקש ל"שדרג" את עצמו ומצריך תרגול.
אורך מומלץ: 14-21 ס"מ 5.5-8.5 אינץ'.
מילים נרדפות: סכין ירקות, סכין צר




ארבעת סכינים אילו הינם פריטי חובה במטבח, הן במטבח המקצועי ובטח במטבח החובבני.

סכיני "
ARCOS" מושחזים ידנית במפעל החברה, השחזה זו מקנה חדות ועמידות לזמן ממושך.

סכיני רשות (סכינים לשימוש נקודתי):

סכין דגים

סכין הדגים הינה סכין בעלת להב גמיש, גמישות הלהב מאפשרת להיצמד עם הלהב לאידרת הדג ובכך למנוע את "פציעת" בשר הדג ובכך להפריד פילה נקי ויפה תוך ניצול מירבי של בשר הדג.
אורך מומלץ:17 סמ' 6.5 אינץ'
מילים נרדפות:סכין פילוט.
 


סכין פרוק

סכין פירוק הינה סכין אשר נועדה להפריד בשר מעצמות, הסכין הינה צרה בחלק הקרוב לידית, וצרה יותר בקצה, המפגש העיקרי עם סכין זו היא אצל קצבים, או טבחים מקצועיים או לחילופין חובבים אשר משאת נפשם הינה טיפול בבשר ועופות.
אורך מומלץ:14 סמ' 5.5 אינץ'




סכין בשר

סכין בשר הינה סכין רחבה אשר רוחב הלהב מקביל לידית, קצה הלב רחב ומתעגל כלפי מעלה. יעודה העיקרי של סכין זו היא פריסת גושי בשר, חיתוך בשר לקוביות. עיקר העבודה אצל קצבים או קרניבורים למיניהם.
אורך מומלץ : 20-32 סמ' 8-13 אינץ'




סכין פריסה 

סכין פריסה "שקעים" הינה סכין לפריסת סלומון ושאר דגים. השקעים מקנים חיתוך עדין לבשר הדג.
אחוז החלבון בדגים הינו גבוה וה"שקעים" על גבי הסכין מונעים את הידבקות בשר הדג לסכין.
אורך מומלץ: 26 סמ' 10 אינץ'




לסיכום
החלטה פה אחד, סכין מומלץ לקנות בחנות מקצועית, למשש, לגעת ולנסות, ובכך למקסם את השימוש בסכין.
 
 


 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים