חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
עוגיות מקושטות

 
 
 

באדיבות קונדיטורית מוני רוקח-אוחנה
"מיתוש'"



להלן הדרכה להכנת עוגיות מקושטות-
עוגיות מצופות בציפוי סוכר מתוק וצבעוני.


הכנת הבצק

300 גר' קמח
200 גר' חמאה / מחמאה
100 גר' סוכר
20 גר' קקאו איכותי
שקית סוכר וניל
ביצה

הכנת העוגיות

מניחים גוש בצק קר על משטח מקומח מרדדים את הבצק בגובה אחיד של כחצי ס"מ, כאשר במהלך הרידוד מרימים מידי פעם את הבצק ומקמחים מתחתיו.
על מנת לשמור על עובי אחיד ניתן לרדד את הבצק בין שני לייסטים או כפות עץ בעובי זהה.
קורצים עוגיות בעזרת חותכני עוגיות ומניחים את העוגיות על תבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה.

על מנת ליצור עוגיות על שפודים, יש להשחיל את השיפוד בחלקו הקטום לתוך העוגיה לפני האפייה.
אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש בחום בינוני של כ- 170 מעלות לכ- 10-15 דקות.
כשהעוגיות מזהיבות מוציאים את התבנית מהתנור ומשאירים את העוגיות על התבנית עד שהן מתקררות.

הכנת הציפוי המתוק - רויאל אייסינג

מערבבים חלבון ביצה עם 250 גר' אבקת סוכר עד לקבלת מרקם אחיד. את חלבון הביצה ניתן להחליף במים או באבקת מרנג עם מים (עפ"י הוראות האריזה).
 
מחלקים את הרויאל למספר קעריות, כמספר הצבעים שמעוניינים להכין.
מוסיפים מעט צבע מאכל לקערית ומערבבים את הרויאל עם צבע המאכל עד לקבלת מרקם אחיד.
יודגש – יש להשתמש בצבעי מאכל ג'ל ולא נוזליים.
 
את הרויאל הצבעוני מכניסים לשקית זילוף (או לקונוס ביתי) ומזלפים על העוגיות.
את הזילוף מתחילים ביצירת מסגרת סביב האזור בעוגייה אותו רוצים לצפות וממשיכים למלא בתוך המסגרת. את הזילוף יש לבצע במרחק של כ- 2 מ"מ מקצה העוגיה על מנת שלא יישפך הרויאל לצידי העוגיה.
בסיום הציפוי מנערים קלות את העוגייה על מנת שהרויאל יתמזג באופן איד על העוגייה.
 
רצוי להמתין כ- 10-15 דקות בין שכבה לשכבה ובין הצבעים על מנת שלא יתערבבו.
 
ייבוש מלא של הרויאל על העוגייה - 24 שעות.

           
   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים