חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
עוגת גבינה אפויה ללא גלוטן וללא סוכר

 
 
 

באדיבות יוד זר אביב
"יוד מגדנאות יצירתית"


חומרים לרינג 24


200 גר' בצק פריך ללא גלוטן של "אבא של עומר" מתכון כאן.
4.5 כפות קמח נטול גלוטן (מרמולייט או מקבילים)
חצי כפית אבקת אפיה
1200גר' גבינה לבנה 5%
6 ביצים מופרדות
15 מל' דיאט טיפ
מיץ וקליפה מגורדת מחצי לימון
חצי כפית תמצית וניל (לא חובה)

אופן ההכנה

לשמן את דפנות הרינג ולרפד ברצועת נייר אפיה בגובה 12 סמ' לפחות  (חשוב שתהיה חפיפה של לפחות 5 סמ' בין הרצועות)

לשטח את הבצק הפריך על נייר אפיה כמה שיותר דק, להניח מעל את הרינג, להסיר עודפים ולסגור את הנייר
סביב הרינג.

להפריד את הביצים.

לטרוף יחד את החלמונים, הגבינה, הלימון, קליפת הלימון ותמצית הוניל, ואז להוסיף את הקמח ואבקת האפיה.

להקציף חלבונים ולהוסיף לבלילה.

לאפות בשליש התחתון של התנור כ-30 דקות ב-.180 מעלות.

לסובב את התבנית, להנמיך את הטמפרטורה ל160, להכניס לתנור קערית עם מים ולאפות 30 דקות נוספות.

להוציא מהתנור לרשת צינון (לא להבהל העוגה מתכווצת בחזרה לגובהה המקורי),  לצנן מעט ולשחרר בעדינות שוליים  שנדבקו לנייר.

לאחר שהעוגה הצטננה לחלוטין. מסירים את הנייר מהשוליים, הופכים ומסירים גם מהבסיס. הופכים בחזרה על צלחת הגשה, מעבירים למקרר.

כעת מכינים את הקישוט.


ציפויים וקישוטים

קומפוט סולטנינה:

לחתוך חצי קג' ענבי סולטנינה לרבעים ולבשל כחצי שעה עם חצי כפית דיאט טיפ.
להמס כף פקטין במים מתבשיל הענבים ולהוסיף לסיר. להביא לרתיחה נוספת ולצנן
לשטח מעל העוגה הקרה ולקשט בפירות יער טריים או קפואים.

ציפוי בסיסי לבן משמנת חמוצה:

לטרוף יחד את החומרים 1 מיכל שמנת חמוצה 9% עם 3 טיפות דיאטיפ, לצקת מעל העוגה
להחזיר לתנור לקרישה בלבד למשך כ- 10 דקות. עד שהשמנת מקבל מרקם של ג'לי.
 
 
ציפוי שוקולד:

מרתיחים 125 גרם חלב 3% מסננים, ויוצקים מעל 150 גרם שוקולד מריר ללא סוכר. בוחשים עד המסה, מצננים
ויוצקים מעל העוגה.

ציפוי פסיפלורה

  מבשלים 500 גרם תוך של פרי פסיפלורה (או מחית מוכנה ללא סוכר) עם 20 גרם קורנפלור מהול במעט מים, וחצי כפית דיאטיפ. מביאים לרתיחה תוך כדי בחישה עד להסמכה וקבלת תערובת שקופה.
 מצננים וומשטחים על העוגה.
 

   
צילום: יוד זר אביב
 
  

  
 
הצעות עבודה אחרונות
דרוש/ה אופה לחם וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרוש/ה מנהל/ת מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש/ה טבח לפס קר / חם
  מידע נוסף
   
למסעדת שף דרוש סו שף/ית
  מידע נוסף
   
דרוש שף/ית
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים/יות
  מידע נוסף
   
דרוש גלידן
  מידע נוסף
   
דרוש/ה קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
דרושים מרצים
  מידע נוסף
   
דרוש/ה מדריך/ה לקונדיטאות
  מידע נוסף
   
דרוש/ה מנהל/ת מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש/ה שף
  מידע נוסף
   
דרוש אחראי/ת מטבח.
  מידע נוסף
   
דרוש/ה טבח/ית
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרוש שפים/ קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף/ית
  מידע נוסף
   
דרוש שף /טבח /קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרוש מסעדן
  מידע נוסף
   
דרוש שותף קונדיטור
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 שלח




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים