חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
קדירת אסאדו עצמות רגל ושעועית לבנה

 
 
 

באדיבות: יהונתן מצליח


מרכיבים

1 ק"ג אסאדו טרי
300 גר' עצמות רגל
500 גר' שעועית לבנה (יש להשרות כ-12 שעות לפני הבישול במי ברז)
3-4 ליטר מים
50 גר' שמן
3 עגבניות מגורדות
100 גר' רסק עגבניות
מלח ופלפל שחור גרוס
1 כף פפריקה מתוקה
1/2 כף פפריקה חריפה
1 כפית כמון
1 ראש שום כתוש

אופן ההכנה

1. מרתיחים את המים, חותכים את הבשר למנות. מוסיפים את הבשר והעצמות לסיר ומבשלים כשעה באש גבוהה.
2. בסיר אחר מחממים את השמן ומאדים את העגבניות 10 דקות באש נמוכה. מוסיפים רסק עגבניות, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח, פלפל וממשיכים באידוי למשך 10 דקות נוספות.
3. מוסיפים  את תערובת העגבניות ואת השעועית לסיר הבשר ומרתיחים, מנמיכים את האש ומכסים עם מכסה למשך שעתיים.  מוסיפים כמון ושום ממשיכים בבישול בבישול למשך 30-40 דקות. התבשיל צריך להיות סמיך ומרוכז. יש לשפר טעם לפי הצורך.
 
 
מספר מילים על המתכון

במתכון זה יש שימוש באחד מנתחי הבקר המומלצים לתבשילי קדירה. לאסאדו יש את השילוב המוצלח של בשר, שומן ועצם. כל אחד מהמרכיבים נותן את טעמו האופייני ואת העסיסיות שלו. בנוסף, עצמות הרגל עשירות במח המשפר את טעם התבשיל.
הבישול הממושך בתבשיל זה ובשאר תבשילי הקדירה ממצא היטב את כל הטעמים המצויים בבשר ובעצמות, כך שהתוצאה שתתקבל תהיה תבשיל בעל טעם חזק.
תבשיל זה הוא אחד מהתבשילים המובילים של המטבח התוניסאי. ישנן גרסאות נוספות לתבשיל זה (קוביות גדולות של תפו"א אותן מוסיפים כשעה לפני גמר הבישול), אך הגרסה הנוכחית היא הגרסה שגדלתי עליה. בבית הוריי נהגו להכין תבשיל זה פעמים רבות בעונת החורף. תבשיל זה מומלץ לאכילה עם לחם לבן/שחור טרי בגרסת הבציעה האישית, או על מצע קוסקוס או אורז לבן מאודה. תבשיל זה אינו מסובך להכנה והגורם ש"עובד" הכי קשה הוא הגז.

חורף חמים וטעים!

יונתן מצליח.
 
   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים