חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
קובה טלה וקוסקוס ברוטב עגבניות יין לבן וטימין

 
 
 

באדיבות איל לביא
שף מסעדת "רוקח 73"


מתכון ל-4 מנות

חומרים לקובה:

1/2 חבילת קוסקוס רגיל מסדרת "קוסקוס זה משפחה חמה"
500 גרם בשר טלה טחון
1 צרור פטרוזיליה קצוצה
3 שיני שום כתושות
גרידת לימון 1
קורט בהרט
מלח ופלפל שחור גרוס
1 ביצה
4 כפות שמן זית איכותי

אופן הכנת הקובה:

להכין את הקוסקוס לפי הוראות היצרן (400 גרם לאחר בישול).
בקערה גדולה לערבב את כל המרכיבים היטב, תוך כדי החדרת המרכיבים זה לתוך זה.
ליצור קציצות עגולות ושטוחות, ולהניח במקרר למשך חצי שעה לפחות.

חומרים לרוטב:

2 קופסאות עגבניות קלופות שלמות איטלקיות
1 כוס יין לבן משובח
1 גזר חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לקוביות קטנות
3 ענפי סלרי פרוסים דק
4 שיני שום כתושות
4 ענפי טימין טרי - רק העלים קצוצים
2 כפות רסק עגבניות
4 כפות שמן זית איכותי
מלח ופלפל שחור גרוס

אופן הכנת הרוטב:

בסיר רחב לטגן בשמן הזית את הירקות (גזר, בצל וסלרי) למשך כ-10 דקות, על להבה נמוכה.
להוסיף את השום והטימין, ולטגן יחד כ-2-3 דקות נוספות.
להוסיף את רסק העגבניות ולטגן שתי דקות נוספות.
להוסיף את העגבניות הקלופות והיין ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
לתבל במלח ופלפל לפי הטעם, ולבשל 5 דקות בלהבה בינונית.
להוסיף את קציצות הקובה, לבשל על אש נמוכה, מכוסה כ-10 דקות.
להפוך את הקציצות ולבשל כ-5 דקות נוספות.

הגשה:

להגיש חם, עם עלי נענע טרייה קצוצים מעל, ופלח לימון לכל מנה.

   
צילום: איליה מלניקוב
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים