חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 


לכבוד טו בשבט: רולדת עוף במילוי פירות יבשים ואגוזים
מאת: צוות השפים של מלון "פרימה אואזיס" בים המלח
 
חג האילנות, טו בשבט, מוכר לרובנו בעיקר כחגם של הפירות היבשים. לצד עוגת הפירות הקלאסית, מתחבר טעמם המתוק של הפירות היבשים גם למנות מלוחות. שידוך מוצלח כזה ניתן לעשות בין הפירות לבין חזה העוף, שטעמו נייטרלי והוא נוטה לקבל בחן טעמים מתוקים. רולדת העוף שלפניכם היא גרסא משודרת וחגיגית במיוחד לשניצל הקלאסי. שיהיה בתיאבון וחג שמח!
 
מצרכים ל-4 סועדים:
חצי קילו חזה עוף חתוך לפרוסות דקות
50 גר' משמש
50 גר' תפוחי עץ
50 גר' שזיפים
50 גר' חמוציות
50 גר' שקדים
50 גר' אגוזי מלך
2 כפות דבש
8 כפות סוכר
4 כפות קמח לקימוח
2 ביצים
כוס פרורי לחם
 
לרוטב:
200 גר' שזיפים
100 גר' סוכר
רבע כוס מים
2 כפות גדושות דבש
 
אופן הכנת רולדת חזה העוף:
  1. מחממים את הסוכר על מחבת חמה, עד לקבלת קרמל אחיד.
  2. מוספים 2 כפות גדושות של דבש וממשיכים לערבב עד שהדבש נטמע.
  3. מוסיפים את הפירות היבשים, השקדים והאגוזים ומבשלים על אש נמוכה עד שהנוזל מצטמצם, ומשאירים להתקררות בטמפרטורת החדר.
  4. פורסים את חזה העוף לפרוסות שטוחות, ויוצקים מעליו את הפירות היבשים שבישלנו
קודם.
  1. מגלגלים את חזה העוף למצב של רולדה (ניתן להניח כפית בקצה חזה העוף לגלגול קל יותר)
  2. מקמחים כל רולדה כזו, טובלים אותה בביצה טרופה ומצפים בפירורי לחם.
  3. מטגנים את הרולדה עד להזהבה (כמו שניצל).
 
אופן הכנת הרוטב:
  1. על מחבת מחממים את הסוכר עד לקבלת קרמל.
  2. מוסיפים מעט מים, 2 כפות דבש, ו-200 גרם שזיפים ומביאים לרתיחה.
  3. מנמיכים את האש, וממשיכים לבשל עד רמת הסמיכות הרצויה.
 
להגשה:
חותכים כל רולדת עוף לשלוש פרוסות עבות, ויוצקים מעט מהרוטב.
 
מומלץ להגיש עם תוספת של סלט עלי בייבי, גרעיני רימון ושקדים קלופים קלויים.
טיפ לרוטב לסלט: מערבבים 1 כפית שום כתוש, 2 כפות דבש וכוס מיץ תפוזים סחוט. מתבלים במלח ופלפל גרוס לפי הטעם.
 
בתאבון וחג שמח!
 
באדיבות השפים של מלון "פרימה אואזיס" בים המלח
 

   
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים