חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
תאנים ממולאות

 
 
 

למנה ראשונה ….תאנים ממולאות
 
במשך 6 שנים נמנעתי מלאכול ו/או לגעת בתאנים. סער הנסיך השקט שלי אובחן כאלרגי לתאנים, אלרגי ברמה שאפילו נשיקה על הלחי לאחר אכילת תאנים הייתה גורמת לו לפריחה, גירודים ואי נעימות. הילדים שלי …הם עולמי כך שעד שהרופא בדק ומצא שהאלרגיה חלפה לה תאנים היו מוקצות מחמת פחד אלוהים ואחותו אצלנו …ולמה אני מספר לכם את זה , מכירים את ההולך במדבר שמגיע לעיר ושם יש חבית בירה וכוס מים והוא מושיט את היד למים …אז ככה זה אצלי עם תאנים, אני משחק בהן המון , משתעשע בטעמים ובמרקם , והנה זו היצירה האחרונה ….

בצהרי היום הגעתי אל מעדניית יום טוב בלוינסקי 43 בתל אביב. איתן כבר רגיל לשאלות הקיטבג שלי ובכל זאת יש לו סבלנות אלי ( אני שוקל להרים עצומה עבורו בנושא פרס ישראל לסובלנות ) הסברתי לו מה בא לי והוא שלף גבינה שנקראת "בסקריו": גבינה צרפתית פירנאית חצי קשה מחלב כבשים. צבעה צהבהב וקליפתה חומה. מרקמה אחיד וטעמה פיקנטי מעודן. איתן חתך חתיכה והניח על הסכין הארוכה שלו כדי שאטעם ….ו…אופס …נולד לי מתכון בראש. הייתי צריך לעצור בעוד 2 מקומות בכדי להביא את כל המצרכים ושהגעתי הביתה התיישבתי וחשבתי איך אני מכין את זה. אומרים שהפשטות היא אם כל הצלחה גדולה. היה חשוב לי לשמור על המרקם והטעמים של כול מרכיב ….


החומרים הדרושים

תאנים גדולות ככל שניתן בשלות על גבול ההתפוצצות
גבינה קשה ( כאמור אני השתמשתי ב"בסקריו" שיש לה טעם פיקנטי מעניין )
רכז רימונים
יין אדום מהסוג שאתם אוהבים לשתות
דבש איכותי כ2 כפות 

אופן ההכנה
ניקח את התאנים נרחץ היטב ונקטום את העוקצים
* בערך בשני שליש גובה נחתוך אותן ונרוקן את החלק התחתון שאמור להיות גדול יותר
* נגרר על פומפייה את הגבינה
* נערבב את הגבינה עם רכז הרימונים כך שהתערובת תהייה אחידה אך עדיין מרקם  הגבינה לא יפגע
* נחמם את התנור ל250 מעלות 
* נמלא כל תאנה בגבינה ונסגור עם המכסה הכתום 
* נניח 3-4 תאנים על צלחת חרס שמתאימה לתנור 
* נמרח את התאנים בדבש היטב 
* נכניס לתנור למשך 2 דקות בדיוק ( אני לא ממליץ על מיקרו בגין הדבש. אנחנו רוצים להגיע לרמה של זיגוג עדין )
* נוציא מהתנור ונתיז מעל מעט יין מהסוג האהוב עלינו ….ונגיש …
 
 
מומלץ כמנה ראשונה לפני בשר או לחלופין כמנה אחרונה לאחר דגים ….
 
 
 
באדיבות: סתיו אדם
              

טלפון : 054-4716703
בלוג : http://stavadam.com
פיסבוק : http://www.facebook.com/#!/stavadam


   
 





 
























 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים