חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
תבשיל בשר ראש כבש, תפוחים, רימונים ודבש תמרים

 
 
 

באדיבות שף ראשי גילי בן משה
מלון קראון פלאז'ה ירושלים


מצרכים

400 גר' בשר ראש כבש חתוך לקוביות מהאטליז
1 כוס שעועית שחורה מושרית
2 כפות שמן קנולהנ
1 בצל גדול או 2 בצלים קטנים
1 רימון מפורר לגרעינים
2 גזרים
2 גבעולי סלרי עם עלים
2 יח' לימון פרסי
צרור שמיר
צרור עלי תרד טריים
2 תפוחי עץ ירוקים
1 ראש שום מפורק לאחדים
1 בקבוק יין אדום יבש
מלח
פלפל
פלפל אנגלי
2 עלי דפנה
כורכום
לימון פרסי שבור
חצי כוס דבש תמרים (סילאן)
4 תמרים נקיים מחרצנים


אופן ההכנה

בתוך מחבת חמה יוצקים את 2 כפות השמן, מכניסים את קוביות הבשר וצורבים אותו מכל צדדיו. לאחר הסגירה יש להוסיף את הגזרים החתוכים לקוביות, את שיני השום ואת הבצל החתוך לרצועות ולטגן מעט.

את הסלרי יש לחתוך בצורה גסה ולהוסיף לטיגון יחד עם התרד והשמיר.

בנפרד יש להשרות את השעועית השחורה לילה לפני . ביום ההכנה יש להוסיפו לתבשיל יחד עם סגירת השר.

אל כל המוצרים שהוכנסו עם סגירת הבשר יש להוסיף את בקבוק היין, הסילאן, מעט מים ולהשלים טעם לפי הצורך מלח, פלפל, לימון פרסי שבור וכורכום. לחיזוק הטעמים אפשר להיעזר באבקת מרק עוף.

לאחר השלמת הטעמים יש לחתוך את התפוחים לקוביות גסות, לנקות מגרעינים ולזרוק אל התבשיל הרותח. לבשל את הכל כשעתיים וחצי על אש נמוכה, עד לריכוך הבשר וצימצום הנוזלים. כמובן שיש לערבב מדי פעם בכדי שעשבי התבלין לא ידבקו לתחתית. אם יש צורך, להוסיף עוד מים ולבדוק טעמים.

לאחר שהתבשיל מוכן יש לפזר את גרעיני הרימון בכדי שישארו בצבעם המקורי וייתנו את טעמם.

הצעת הגשה

את התבשיל החם רצוי להגיש בסיר פורצלן או אמייל ולידו אורז פרסי חם ושקדים קלויים.

   
 
 
 
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים