חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
קונספטים קולינאריים בתחום האירועים הפרטיים

 
 
 

חתונה? פעם הדברים היו די ברורים ופשוטים: סיפולוקס כמתנה, ובורקס+רבע עוף בתפריט לאירוע... הדברים כיום השתנו. לפניכם קונספטים קולינאריים בתחום האירועים, או כיצד מרגשים את הלקוחות?

שף מיקי ניר*
--------------
*שף ראשי וראש אגף מזון ומשקאות במלון דן פנורמה ת"א



באדיבות מזון+

 

עולם האירועים, הן הפרטיים והן העסקיים, הינו עולם המשתנה כל הזמן. הלקוחות מחפשים כל הזמן חידושים, ריגושים ואטרקציות חדשניות.
"המוח היהודי" לא מפסיק לייצר רעיונות חדשים לבקרים במטרה להגדיל את קהל הלקוחות.
תחום האירועים מתחלק בעיקר לשניים: הפרטי והעסקי. אני מבקש לסקור כאן את מה שהיה, מה שהווה ומה חדש.
התחום הפרטי (חתונה או בבר מצווה):
זיהוי ראשוני של "מוקדי הכוח". בבואם של בני הזוג ומשפחותיהם לבחור את טיב אירוע חשוב לדעת מי מקבל את ההחלטות. האם במקרה של חתונה, יש להפנות את מירב תשומת הלב לכלה המיועדת או לאימא שלה? או שמא "בעל המאה הוא בעל הדעה" ואנו נפנה דווקא לאלו שמשלמים בפועל את האירוע?
תיאום ציפיות מלא. לכן ננסה לדלות עד כמה שיותר פרטים על זהות האורחים, ממוצע הגיל, מוצא עדתי ואפיונים נוספים. ככל שהמידע שיהיה בידנו רב יותר, כך נוכל להתאים את רמת הציפיות שלהם עם היכולות שלנו לערוך את האירוע.
גילוי נאות, "פיזור הערפל" והסרת החששות. חייבים לפרוש את כל המידע הרלבנטי לפני הלקוחות. קרי: רישיונות, ביטוח, יכולות מקצועיות, טיב כוח האדם העומד לרשותנו וניסיון העבר שלנו הכולל שמות לקוחות נבחרים.
בניית מערכת אמון ובטחון במוצר. חייבים להפגין מקצועיות ומקצוענות בפני הלקוחות. לא להסס, לענות בבהירות על כל השאלות, להביא את אנשי המקצוע כגון שף המקום, רב-המלצרים וכד' שיתנו תשובות ברורות.
"חיבוק ולא כפייה". חשוב לאהוב את הלקוחות אבל לא לכפות עצמנו עליהם. לדעת "לזוז הצידה" בזמן ולא לנסות בכוח למכור את האירוע. דבר זה רק יפחיד אותם וירתיע אותם מלרכוש את האירוע.
מתן תחושה של קבלה ומתנה. יש לתת מתנות שערכם הכלכלי בעינינו אינו גדול אך בעיני הלקוחות מהווה "מתנה גדולה". צ'ופרים קטנים ונוספים על מה שעד כה הצענו להם. כדוגמת: מתן חדרים (בבית מלון) להתארגנות עבור המשפחות, עוגת כלה, הסדרי חנייה נוחים, הוספת מנות בקבלת פנים וכד'.
בסיכומו של דבר, חשוב ביותר לשמור על קשר קבוע והמשכי, גם אחרי האירוע. קשר זה יגרום למשפחות להמליץ עלינו בהמשך לקרוביהן ולמכריהן.
לאחר ההקדמה המעט ארוכה, נעבור לסקירת סגנונות האירועים הפרטיים ובעיקר חתונות:
החתונה העממית
מחיר המנה יכול לנוע בין 150 ₪ ל- 250 ₪ ואינו כולל מתן תשר למלצרים ושאר הקומפוננטים של האירוע, כגון: די-ג'יי, תוספת תאורה, צלם, בר אקטיבי, עיצוב מיוחד ועוד.
בתפריט, יוגשו מבחר סלטים מזרחיים על השולחן עם לחמניות או לחם מרוקאי ("פרֶנה").
במנות ביניים ניתן לבחור בין דג, בד"כ אמנון או סלמון המלווים ברוטב כלשהו, ובין מנת בצק עלים או פילו ממולא בשר טחון טבול ברוטב.
למנה העיקרית יוצעו בד"כ שתי אפשרויות בחירה: סטייק בקר או מנת עוף צלוי, ואליה יצורפו תוספות כגון תפוחי אדמה צלויים, אורז כלשהו וירקות מאודים.
מנת קינוח תוגש לשלחן ומקובל לתת עוגת שוקולד חמה (עם גלידה או בלעדיה), או מאפה מתוק כלשהו.
החתונה הנפוצה
 בד"כ ניתן למצוא סגנון כזה במרב גני האירועים והיא המקובלת ביותר בשנים האחרונות.
בר קבלת פנים עם משקאות אלכוהוליים תוצרת הארץ, אליהן יתלווה וויסקי (לא יקר במיוחד) ודוכני אוכל finger food בהן ניתן לקבל בצלוחיות קטנות מיני חטיפים שיכללו תמיד, "קבבוני טלה עם גרגרי חומוס", "שיפודוני עוף בצ'ילי מתוק", "חציל בלאדי עם טחינה" וכד'. 
לאחר החופה יפתחו מזנוני האוכל הכוללים: בשרים בפריסה כדוגמת אנטריקוט, פרגיות צלויות ופילה דג כלשהו מלווים 4-5 סוגי סלט המוגשים בקערות גדולות ויכללו תמיד חסות למיניהן, עלי בייבי, עגבניות שרי ואנטי-פסטי של ירקות קלויים.
בתום הגשת המנות הללו ולאחר ניקיון המזנונים יוגש עליהם מבחר לא גדול של קינוחים.
המחירים הנגבים באירועים הללו ינועו בין 200 ₪ בגנים קטנים ועד 350 ₪ בגנים ידועים ומבוקשים.
החתונה המלונאית
בבתי המלון הגדולים בהם קיימים אולמות לאירועים נהוג לערוך חתונות ובר-מצוות בסגנון של מנות בהגשה.
המחירים בהתאם ועשויים לנוע בין 250 ₪ ועד 400 ₪ למנה, תלוי בסוג המלון.
קבלת הפנים הכוללת בר משקאות ומזנונים עם מבחר חטיפים שיוגשו בצלוחיות קטנות או על גבי מגשים במעבר ע"י מלצרים.
לאחר החופה ובהמשך לקבלת הפנים יוצע תפריט הגשה של 3-4 מנות. שיכלול מנה ראשונה אחת קרה, מנת ביניים חמימה העשויה לכלול בד"כ מנת דג מעוצב ולאחריה יתקיים סבב ריקודים שלאחריו תוצע המנה העיקרית. מקובל להציע דואט של בשר בקר (פילה או אנטריקוט) ומנת עוף, שניהם באותה צלחת. לקינוח נהוג להגיש מנה מרשימה העשויה משוקולד או מפירות, או שילוב ביניהם.
חתונה הפוכה
סגנון חתונה המקובל מאד בארה"ב ויובא לארץ לפני מספר שנים ובו בני הזוג והמשפחה מתרועעים עם האורחים בעת קבלת הפנים העשירה המשתלבת בהמשך לארוחה במזנונים.
קבלת הפנים והארוחה כוללים מבחר מנות ראשונות וסלטים עשיר, מגוון בשרים שחלקם ניתן בפריסה אל מול האורח, דגים ותוספות ירקניות עם אורז או תפוחי אדמה.
החופה נערכת מאוחר יותר, לאחר שהאורחים שבעו כבר ורק לאחר מכן מתקיימת מסיבת הריקודים שישולבו בה מזנוני מנות אחרונות או מבחר קינוחים שיוגשו גם לרחבת הריקודים.
החתונה החדשנית – מסעדה
לאלו הרוצים להרשים את אורחיהם ניתן להציע סגנון חתונה זה. עלות המנה תתחיל
ב- 350 ₪ ותגיע ל- 500 ₪ ואף למעלה מזה.
קבלת פנים מפוארת של מבחר טאפסים חמים וקרים המוכנים ע"י הטבחים ישירות אל מול האורחים.
לאחר החופה כאשר האורחים יסבו לשולחנות, יוצע להם תפריט כתוב המציע מבחר של 3-4 מנות ראשונות להם יצורפו 3-4 מנות עיקריות.
מלצר אישי לוקח הזמנות מהאורחים בסגנון מסעדה יוקרתית וניגש למטבח פתוח בו עומד צוות טבחים המכין עבורו את ההזמנות.
אותו מלצר משרת באופן אישי את סועדי השולחן, מגיש להם את המשקאות ומנות האוכל המבוקשות.
בד"כ את המנות האחרונות מגישים בצלוחיות אישיות הנישאות על גבי מגשים ומוצעות לאורחים ע"י המלצרים.
חתונת צעירה
כאשר נותני הטון בעריכת האירוע הם בני הזוג הצעירים, והציר המרכזי של האירוע הוא מסיבת ריקודים ושתיית אלכוהול, ניתן להציע להם לערוך חתונה בסגנון של בר&טאפאס.
בונים מתחם של ברים הכוללים מקומות ישיבה ופינות הסבה. בברים מגישים מבחר משקאות אלכוהוליים איכותיים ומוגשות מנות טאפאס קרות וחמות.
מתחילת האירוע האורחים מוזמנים להסב אל פינות הישיבה או לשבת סביב הברים ולהתכבד במשקאות ובמבחר המאכלים המוגשים בסגנון טאפס-בר.
האירוע מתנהל בקצב שלו כאשר המלצרים מגישים לפינות ההסבה ובמרכז האולם, רחבת ריקודים המהווה את המוקד המרכזי של האירוע.
 

 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים