חיפוש באתר
 

חדשות


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 


 



 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 
 

 


 
 
 
אודות ההתאחדות

 
 
 

התאחדות ICPA לפני כשנתיים חרטה על דגלה את קידום התחום הקולינארי בארץ, ומבטיחה להיות האבא והאמא של השפים הצעירים, שצפויים להנות מקשת רחבה של פעילויות, הדרכות וסל הנחות תחת כנפי האיגוד החדש.  

 
בשנים האחרונות אנחנו רואים מהפך בתחום הקולינארי בארץ, כאשר לפתע המגזינים ותוכניות הטלוויזיה מקצים מקום מרכזי לאמנות הבישול, ויותר שפים וקונדיטורים צעירים פורצים לתודעה. במקביל, גם המסעדות בארץ מרימות את הראש, והיום אנחנו יודעים שאין לנו במה להתבייש: כל סגנונות הבישול, מסעדות שף, מזון מהיר, קייטרינג, אירוח - דומה שלכל גחמה קולינארית יש מבחר של מקומות המבקשים לתת מענה, ועושים זאת ברמה הגבוהה ביותר. אבל מאחורי הסירים והמחבתות נראה כי קפיצת המדרגה עדיין לא באה לכדי ביטוי מלא. השפים הישראלים עדיין צריכים לדאוג לעצמם, וכדי לעשות את הקפיצה מאנונימיות לשם מקצועי נחשב, הדרך ארוכה ומפותלת. מי שהרימו את הכפפה וייסדו את האיגוד : ICPA - התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל, הם השפים אבי עשור, בן נרושביץ ודוד גרינברג, שבשיתוף פעולה עם "מכללת השף" - המתמחה בלימוד מקצועות הבישול והאירוח, ובחסות ירחון מזון+ הירחון המקצועי לענף המזון, בהוצאת טלר תקשורת בע"מ, החליטו לקדם את התחום הקולינארי בישראלי ולהחדיר בו תפיסה בינלאומית מתקדמת.

איגוד שהוא גם בית
ההתאחדות החדשה מתכוונת להרים את התחום מדרגה, ולאפשר תמיכה לשפים הצעירים בעזרת קשר ישיר מול התאחדות IACP הבינלאומית, פיתוח הקשרים עם עמותות בעולם, ייזום של כנסים ופרויקטים מרכזיים ומתן במה לשפים הצעירים בארץ ובעולם. בנוסף לכך צפויה ההתאחדות להעניק לחבריה סל הנחות לרכישת מוצרים מקצועיים, כרטיס כניסה לתחרויות קולינאריות בארץ ובעולם ומגוון של פעילויות במטרה להדק את הקשר בין שפים וקונדיטורים מקצועיים בארץ וקולגות בחו"ל. כך יוכלו גם שפים חסרי ניסיון להשתלב בזירה הבינלאומית ולנצל את קשרי האגודה ופעילותיה על מנת להיחשף להזדמנויות חדשות ולהשתלם במגוון פעילויות הדרכה. דוד גרינברג, ממייסדי ההתאחדות, מספר: "ההתאחדות החדשה באה לתת מענה לחוסר שנוצר בעולם המזון והקולינריה בישראל לאורך כעשור שלם. הענף של הקולינריה והמזון הוא הענף הגדול בישראל ומועסקים בו 100,000 עובדים נכון ליום זה, אך עדיין אין לו בסיס ארגוני מספק. מי שפועל היום בשטח זה 'איגוד השפים הישראלי' שעושה את המקסימום, אבל מתוך בעיות תקציב אינו קיים כמעט פעילות בשטח. כתוצאה מכך רבים מהחברים פרשו במהלך השנים ואין גיוס של חברים חדשים. אם נסתכל מקרוב יותר, נראה שליבו של האיגוד הזה מורכב משפים ותיקים שאפילו חלקם כבר פרשו מזמן מהמקצוע. ההתאחדות החדשה שמה לעצמה למטרה לפתוח את שעריה בפני הדור החדש של טבחים וקונדיטורים שהחלו להשתלב בענף בשנים האחרונות ולסייע להם לפרוץ ולהתפתח בסצנה המקומית והבינלאומית". השף בן נרושביץ', ממקימי ההתאחדות ובוגר בי"ס " ו"French Colinary Institued", מוסיף: " חשוב לי לקחת חלק בארגון מכיוון שאני בתור מדריך ומנהל סניף של מכללת השף שואף להציע לבוגרינו עתיד טוב יותר מאשר מוצע להם בענף כיום. אנחנו אופטימיים אבל אם להודות באמת - המצב היום נוראי וטבחים ושפים צעירים שנכנסים למטבחים לא זוכים לייצוג נכון, כאשר העומדים בראש הפירמידה דואגים בעיקר לעצמם. שנכנס היום לתחום צפוי לעבור דרך לא קלה הכוללת ניצול מחפיר של מעסיקים, אי תשלום על שעות נוספות ושבת וללא תנאים סוציאלים הכוללים ימי חופש ומחלה. במציאות של היום מטבחים קמים על ימין ועל שמאל, ולא תמיד אנחנו רואים גם הקפדה על חוקי התברואה. השפים והטבחים לבד לא יכולים להתמודד עם התופעה הזאת, הם זקוקים לאיגוד. השאיפה שלי היא למנף את ההתאחדות על מנת להחזיר את הכוח לאלו שפועלים בשטח, ולטפח את דור העתיד של הקולינריה. יש לנו הרבה מה להציע, אבל חשוב שנקפיד על סטנדרטים גבוהים".

ולא על המילים לבדן. התאחדות ICPA החדשה כבר חרטה על דגלה שורה ארוכה של משימות, שיאפשרו לממש את החזון: ייזום וקיום של הדרכות ושדרוג מקצועי שיאפשרו לשפים הצעירים לצאת החוצה ולהיחשף לכל החידושים הטכניים והטכנולוגיים. ההתאחדות החדשה פועלת בשיתוף פעולה הדוק עם 'מכללת השף' המתמחה בלימוד מקצועות הבישול, וכבר בימים אלו עמלים על גיבוש של סדרת הדרכות תקופתיות, שיאפשרו לצוות הפדגוגי-מקצועי של המכללה לעדכן את השפים הצעירים בכל מה שחדש בתחום ולספק מענה מקצועי לכל נגזרות הענף. ההדרכות יתקיימו באחד ממתקני ההדרכה של מכללת השף שלרשותה סדנאות מקצועיות וכיתות הדרכה פרונטאליות בבאר-שבע שבדרום, ירושלים, תל אביב ונתניה במרכז הארץ וחיפה בצפון.
בנוסף לכך מקימה ההתאחדות בימים אלו מועדון לקוחות מקצועי, הכולל יצירת קשר מקצועי עם ספקים ממגוון תחומי ציוד למטבחים והידוק הקשרים עם ספקי מזון בכל רחבי הארץ, על מנת לאפשר לחברי ההתאחדות ליהנות ממגוון הנחות ומבצעים. ככל שיגדל האיחוד, כך יוכלו חבריו ליהנות מההטבות השמורות לכוח קנייה מרכזי, כאשר ברשימת המועדון כבר נרשמו מבחר נציגויות מתחום הכוללים עובדי מסעדות, קייטרינג, בתי מלון, אולמות אירועים, ברים, פאבים וכו'. דוד גרינברג, ממייסדי ההתאחדות, מוסיף: "אחת הבעיות המרכזיות של שפים צעירים ואנשים מהתחום הקולינארי שרוצים להתפתח היא רכישה של ציוד מקצועי ויישור קו עם מגמות השוק. באמצעות ההתאחדות נוכל להציע לחברים ליהנות ממחירים אטרקטיביים ולהעמיד את מועדון הלקוחות המקצועי הראשון בישראל, שיאפשר רכישה מוזלת בהצגת כרטיס חבר. במהלך זה אנו מבססים את הצעד הראשון לתמיכה בקהילה, ומקווים שחברים רבים יצטרפו ליוזמה: על מנת להוזיל את העלויות השוטפות ולבסס סטנדרט מקצועי גבוהה בכל נגזרות התחום".

השגרירים החדשים
ואם זה לא מספיק, הרי שהשמים הם הגבול: ההתאחדות החדש מתכוונת לסלול את הדרך של שפים צעירים למרכז הזירה הבינלאומית, על ידי חיזוק הקשרים עם הסצנות הקולינאריות בעולם ושליחת נציגים מההתאחדות בארץ לתחרויות בינלאומיות בתחום. כבר בימים אלו יצרה ההתאחדות קשר עם התאחדות השפים העולמי IACP מארצות הברית (התאחדות המאגד מכללות לבישול, שפים וחברים מתחום הקולינריה מכל רחבי העולם) ופועלת להידוק שיתוף הפעולה, על מנת לחשוף את חברי ההתאחדות בישראל לכל פעילויות ההתאחדות (כולל נוכחות בעיתון חדשותי היוצא פעם בחודש, עדכון בכל החידושים בעולם הקולינריה, יצירת רשת קשרים עם חברים מכל העולם, יצירת קשרי עבודה, ושיתוף השפים והקונדיטורים הישראלים בתחרויות בינלאומיות וקונגרסים ברחבי העולם). אבי עשור, מהנהלת ההתאחדות החדשה, תפקד בעבר כשף הראשי האחראי למערך התזונה של בסיס חיל האוויר, ופועל בענף המזון מעל 20 שנה. בשנים קודמות הוא היה חבר בהתאחדות השפים, אך התאכזב והחליט להירתם ליוזמה החדשה והצטרף להנהלת ההתאחדות כחבר הנהלה. "חשוב היה לי להיות בין היוזמים של ההתאחדות מתוך רצון לתרום לקידום ענף המזון והקולינריה בישראל. ראיתי הרבה מאד טבחים וקונדיטורים שלא היה להם לא אבא ולא אמא. כשהם רצו לקבל עצה הקשורה לענף, כשהם רצו להתקדם ולהתפתח, לא היה להם מענה. אני מקווה שעכשיו הם יזכו לאוזן קשובה ויראו בהתאחדות את הבית שלהם. ההתאחדות תדאג לייצוג הולם לכל אחד ואחת מחבריה כאשר הקו שמנחה אותנו כחברי הנהלה הוא טובת החברים. אנחנו עושים את כל הפעילות בהתנדבות."
צעדים אלו הם רק הפתיחה לפעילות הנרחבת של ההתאחדות בארץ ובעולם. בהמשך מתכוונת ההתאחדות לספק מענה גם בתחומים פרקטיים יותר, כולל פתיחה של אגף להשמת עובדים בשטח, שיאפשר לטבחים וקונדיטורים לקבל סיוע מההתאחדות במציאת עבודה, לצד מתן של סיוע משפטי בכל הסוגיות של יחסי עובד-מעביד, נזיקין, רישוי עסקים ועוד. צעדים אלו יאפשרו לעוסקים בתחומי הבישול והאירוח ליהנות מגב חזק ותמיכה בעץ הצורך, לצד אפשרות להתפתח ולכבוש יעדים חדשים.

מטפחים את הדור החדש
והנהנים הגדולים מההתאחדות החדשה הם כמובן השפים, הטבחים והקונדיטורים הצעירים, שיקבלו את מלוא התמיכה ויכולים ליהנות מההטבות בתשלום מינימלי של דמי חבר שנתיים (עלות שמקוזזת בחישוב עלויות הציוד המקצועי וחומרי הגלם שההתאחדות מספקת באופן מוזל). אם בעבר נדרשו ה'צעירים' בתחום הקולינארי לפלס את דרכם באופן עצמאי, הרי שעכשיו הם יכולים ליהנות מהקשרים של ההתאחדות, ויכולים לרקום את הקשרים המקצועיים באווירה תומכת וידידותית של מפגשי ההתאחדות. מאחורי המעמד הזה עומדת גם לימור גנות, מנכ"ל מכללת השף, המשתפת פעולה עם ההתאחדות ורואה ביוזמה זו הזדמנות לפיתוח של התחום כולו. "מכללת השף מכשירה היום אלפי טבחים וקונדיטורים בשנה, שממשיכים את דרכם לעבודה בענף המלונאות והמזון ישראל. מהנסיון שלנו, כדי לקדם את התחום אין מספיק בלימוד והכשרה בלבד, אלא יש צורך גם בגוף חדש מקצועי שיעזור בשטח וימנף את התחום כולו. בשנים האחרונות שיתפנו פעולה עם איגוד השפים הישראלי. שיתוף הפעולה היה חיובי אך מוגבל ביותר בגלל שהגוף כמעט ואינו מקיים פעילות למען חבריו והעשייה המוגבלת היתה לרועץ ביכולתו לקדם ולטפח את השפים הצעירים. עם הקמת ההתאחדות החלטנו להרים את הכפפה וביחד עם היוזמה החדשה אנחנו מתכוונים ליזום מכלול של פעילויות שיתנו ערך מוסף לחברי ההתאחדות. המכללה תעמיד לשימוש ההתאחדות את כל מתקניה ברחבי הארץ, על מנת לאפשר להם לעבור הדרכות מקצועיות בטכנולוגיות המקצועיות ביותר שיש, דוגמת סדנאות אפיה, קצבות, יין ואלכוהול. מהניסיון שלנו ברור כי שף שעובד במטבח במשך שנים ארוכות חייב לרענן את הידע ולהתעדכן בחידושים האחרונים בענף. זהו תחום שלא קופא על שמריו, הטכנולוגיה מתפתחת במהירות והאופציות לשינוי ולשדרוג מתווספות כל הזמן. בזכות שיתוף הפעולה הזה אנו שמחים להציע את האפשרות להשתמש בפלטפורמה המקצועית של המכללה, הכוללת את אנשי המקצוע הטובים ביותר והציוד הטכנולוגי המתקדם בשוק, על מנת ליזום מגוון של תוכניות הדרכה ועשרה ולפתח את התחום כולו". 
 
 

+ הוסף תגובה חדשה
תגובות:
Loading בטעינה...

Go Back  Print  Send Page
הצעות עבודה אחרונות
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרוש שף
  מידע נוסף
   
דרוש שף קונדיטור
  מידע נוסף
   
דרושים קונדיטורים
  מידע נוסף
   
דרושים עובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש סושי מן
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
דרושים סו שפים, טבחים
  מידע נוסף
   
דרוש סו שף
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים
  מידע נוסף
   
קונדיטורים ועובדי מטבח
  מידע נוסף
   
דרוש אופה
  מידע נוסף
   
דרוש שף / שפית
  מידע נוסף
   
דרוש טבח
  מידע נוסף
   
דרושים טבחים וקונדיטורים
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
קונדיטור /ת
  מידע נוסף
   
אחראי\ת מטבח קר
  מידע נוסף
   
סו שף
  מידע נוסף
   
קונדיטור/ית
  מידע נוסף
   
להצטרפות לרשימת התפוצה הכנס את כתובת הדואר האלקטרוני שלך:
 




 
Bookmark and Share
 


 
מועדון לקוחות למחזיקי
כרטיס חבר ההתאחדות
 
 



 


 


 

 


 


 



 


 


 


 



 



 


 


 


 



 


 


 
 
כל הזכויות שמורות © ICPA  התאחדות השפים והקונדיטורים המקצועיים בישראל    I    טלפון: 08-6227876    icpa.israel@gmail.com    I

לייבסיטי - בניית אתרים